Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΕνοικιαζόμεναΣκληρή απάντηση της ΣΕΕΔΔΕ προς το υπουργείο Ανάπτυξης

Σκληρή απάντηση της ΣΕΕΔΔΕ προς το υπουργείο Ανάπτυξης

Η ΣΕΕΔΔΕ, Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων Διαμερισμάτων Ελλάδος, ανακοίνωσε τα ακόλουθα σε απάντηση του πρόσφατου δελτίου τύπου του υπουργείου Ανάπτυξης. “Υπάρχουν απομαγνητοφωνημένα κείμενα των προτάσεων και ανακοινώσεων του πρώην γ.γ. […]

Η ΣΕΕΔΔΕ<.>, Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων Διαμερισμάτων Ελλάδος, ανακοίνωσε τα ακόλουθα σε απάντηση<...> του πρόσφατου δελτίου τύπου του υπουργείου Ανάπτυξης.

"Υπάρχουν απομαγνητοφωνημένα κείμενα των προτάσεων και ανακοινώσεων του πρώην γ.γ. του ΕΟΤ κ. Γιαννακόπουλου για τον τρόπο εφαρμογής του Ν. 2919/2001 που ικανοποιούσε τον κλάδο. Ο κ. Γιαννακόπουλος είχε δώσει εντολή στη Διεύθυνση ΣΤ' του ΕΟΤ να συνεργαστεί μαζί μας και με δικές του εντολές και οδηγίες συντάχθηκε ερμηνευτική εγκύκλιος που επίλυε τα προβλήματα μας και έδινε διέξοδο στην εφαρμογή του Π.Δ. 337/99 για τα κλειδιά. Η εν λόγω εγκύκλιος διαμορφώθηκε στην τελική της μορφή τον μήνα Νοέμβριο 2001 και απορρίφθηκε από την νέα ηγεσία τουρισμού του υπουργείου Ανάπτυξης.

Το σχετικό δελτίο τύπου που εκδόθηκε πρόσφατα αναφέρει ότι η εγκύκλιος Τ.963/2002 δεν αφορά στα υφιστάμενα σήματα αλλά στα νέα. Θα θέλαμε στην περίπτωση αυτή, αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΕΕΔΔΕ να μας γνωρίσετε πως θα διατηρηθούν τα υφιστάμενα σήματα των μελών μας για να ενταχθούν στο Γ' ΚΠΣ και να λειτουργήσουν απρόσκοπτα κατά την φετινή τουριστική περίοδο. Έτσι όπως εμείς καταλάβαμε την ανωτέρων αναφορά σας, έχουμε οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι αφού τα σήματα είναι αορίστου χρόνου, τα παράβολα θα υποβάλλονται με την συμπλήρωση 5ετίας και η βεβαίωση πυρασφάλειας όποτε λήγει.

Αναφέρεται στο εν λόγω δελτίο τύπου του υπουργείου Ανάπτυξης ότι και οι πλέον αδαείς γνωρίζουν ότι οι εγκύκλιοι δεν θεσπίζουν νέες διατάξεις, αλλά απλώς ερμηνεύουν την υφιστάμενη νομοθεσία. Ένα πράγματι είχε δοθεί η σωστή ερμηνεία της υφιστάμενης νομοθεσίας με την εγκύκλιο Τ.963/2002 πως είναι δυνατόν να βρίσκονται σήμερα σε αναστάτωση όλες οι περιφερειακές Διευθύνσεις Τουρισμού γεγονός που επιβεβαιώνεται με όσα αναφέρονται στα κατωτέρω τρία έγγραφα: Ο γ.γ. της Περιφέρειας Αττικής και πρώην γ.γ. ΕΟΤ Μιχάλης Κυριακίδης καθώς και η Διεύθυνση Τουρισμού Περιφέρειας Αττικής με τα έγγραφα τους υπ' αριθμό 1410/2-4-2002 και 1047/29-3-2002 αναφέρουν ότι στην σύσκεψη που έγινε στις 7/3/2002 στο υπουργείο Ανάπτυξης, έχουν μείνει 31 ερωτήματα αναπάντητα που αφορούν στην εφαρμογή της εγκυκλίου Τ. 963/2002 και επισημαίνει με σχετική παρατήρηση ότι θα πρέπει τα καταλύματα μας να λειτουργήσουν απρόσκοπτα αυτή την τουριστική περίοδο και να κλείσει ταυτόχρονα και το θέμα του Γ' ΚΠΣ.
Στις 11/03/2002 το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος που είναι κατά τον Νόμο το συμβουλευτικό όργανο σε θέματα Τουρισμού του υπουργείου Ανάπτυξης και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων αναφέρουν ότι στις διευθύνσεις του ΕΟΤ μετά την έκδοση της ανωτέρων εγκυκλίου συμβαίνουν παράδοξα πράγματα και ταυτόχρονα έχει δημιουργηθεί μεγάλη αναστάτωση και δίκαιη αγανάκτηση στον κλάδο των ξενοδοχείων και φυσικά επισημαίνεται ότι αυτό συμβαίνει γιατί κάθε υπηρεσία ερμηνεύει αυθαίρετα τους νόμους.
Ο Σύλλογος των υπαλλήλων του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού με το υπ' αριθμ. 24/1-4-2002 έγγραφο του, ζητά συνάντηση με την Συνομοσπονδία μας γεγονός πρωτόγνωρο αλλά και θετικό για να ανταλλάξουμε απόψεις και να καταλήξουμε σε κοινές προτάσεις γιατί έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα σε όλους τους κλάδους των επιχειρήσεων του τουριστικού τομέα.
Μετά τα ανωτέρων πιστεύουμε ότι και ο πλέον κακόπιστος θα πεισθεί, συνεχίζει η ανακοίνωση της ΣΕΕΔΔΕ, ότι δεν έχουμε σκοπό να παραπλανήσουμε αλλά να συνεργαστούμε καλόπιστα για την επίλυση των προβλημάτων μας και μέχρι σήμερα μολονότι αυτό το έχουμε ζητήσει και από τον υφυπουργό τουρισμού κ. Γεωργακόπουλο και τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Τσοχατζόπουλο δεν μας έχουν ακόμη δεχθεί.

Ελπίζουμε, αναφέρει τελειώνοντας η ανακοίνωση, ότι αυτό θα γίνει σύντομα γιατί διαφορετικά αν δεν ληφθούν εγκαίρως οι σωστές αποφάσεις θα σταματήσει να λειτουργεί το σύνολο των καταλυμάτων του κλάδου μας και η ευθύνη θα ανήκει εξολοκλήρου στο υπουργείο Ανάπτυξης".

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024