Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Άντ. Γκερέκου: Σταθερός ο διάλογος και η συνεργασία του ΕΟΤ με το Δίκτυο Μικρών Νησιών

Τατιάνα Ρόκου - 09 April 2020, 13:23

Κατά την τηλεδιάσκεψη τέθηκαν συνολικά ζητήματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, την εικόνα των μικρών νησιών σήμερα, τα ζητήματα των ακυρώσεων, την προετοιμασία και την κατάλληλη προσαρμογή για την επόμενη ημέρα του τουρισμού, όπου τέθηκαν ζητήματα επικοινωνιακής στρατηγικής, καθώς και υποστήριξης από τον ΕΟΤ, με ειδική καμπάνια για τα μικρά νησιά.


Με πρωτοβουλία της προέδρου του ΕΟΤ κας Άντζελας Γκερέκου, πραγματοποιήθηκε στις 6 Απριλίου η πρώτη τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους των δήμων - μελών του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών για την ενίσχυση της συνεργασίας και την αντιμετώπιση των συνεπειών του COVID-19.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος του Δικτύου Μικρών Νησιών κ. Ελευθέριος Κεχαγιόγλου, οι δήμαρχοι κ.κ. Τήλου Μαρία Καμμά, Κύθνου Σταμάτης Γαρδέρης, Πάτμου Ελευθέριος Πέντες, Ιθάκης β, Χάλκης Άγγελος Φραγκάκης, ο αντιδήμαρχος Σπετσών κ. Σπύρος Φαρδέλλος και ο εντεταλμένος σύμβουλος Ιθάκης κ. Κωνσταντίνος Καραβίας.

Η πρόεδρος του ΕΟΤ υπογράμμισε ότι ”το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ από την πρώτη στιγμή έχουν λάβει άμεσες πρωτοβουλίες και θα συνεχίσουν με την ανακοίνωση πιο εξειδικευμένων μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών του COVID-19. Σε αυτήν την προσπάθεια ο σταθερός διάλογος και η συνεργασία με τα Μικρά Νησιά βρίσκεται στον πυρήνα των δράσεών μας, ώστε αξιοποιήσουμε όλα τα πλεονεκτήματα που έχουν και να δώσουμε τις κατάλληλες λύσεις που χρειάζονται”.

Κατά την τηλεδιάσκεψη, πραγματοποιήθηκε αναλυτική συζήτηση και τέθηκαν συνολικά ζητήματα που αφορούν τους εξής άξονες:

  • Η κατάσταση των μικρών νησιών στην κρίση του COVID-19, όπου αναλύθηκαν τα ζητήματα διαχείρισης που έχουν προκύψει, καθώς και η ανάγκη ενίσχυσης των υποδομών τους για την επιτυχή αντιμετώπιση όλων των συνεπειών.
  • Η εικόνα των μικρών νησιών σήμερα, τα ζητήματα των ακυρώσεων, η προετοιμασία και η κατάλληλη προσαρμογή για την επόμενη ημέρα του τουρισμού, όπου τέθηκαν ζητήματα επικοινωνιακής στρατηγικής, καθώς και υποστήριξης από τον ΕΟΤ, με ειδική καμπάνια για τα μικρά νησιά.
  • Διάθεση και δημιουργία υλικού αναφορικά με τα μικρά νησιά για την μετάδοσή του μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα GreecefromHome, καθώς και προώθηση της πλατφόρμας από τα κανάλια των Δήμων των μικρών νησιών.
  • Οι απαιτούμενες κινήσεις προσαρμογής, καθώς και τα απαραίτητα μέτρα στην συνολική αλυσίδα της τουριστικής διαδικασίας για την προστασία της υγείας των κατοίκων των νησιών καθώς και των τουριστών, στο πλαίσιο της σταδιακής αποκλιμάκωσης των συνεπειών του COVID-19.

Όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν στην ανάγκη ενός σταθερού διαλόγου για την κάλυψη των αναγκών λόγω και των ειδικών συνθηκών των Μικρών Νησιών, ώστε η αξιοποίηση της διεθνούς εικόνας τους να συνδυαστεί με το υψηλό επίπεδο υγειονομικής ασφάλειας που προσφέρουν.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top