Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΔιαφημιστικό 'υπερ-όπλο' η μη εξάπλωση του COVID-19 τα νησιά, λέει ο Δήμος Σκοπέλου
Περιφέρεια

Διαφημιστικό 'υπερ-όπλο' η μη εξάπλωση του COVID-19 τα νησιά, λέει ο Δήμος Σκοπέλου

Ο Δήμος Σκοπέλου προετοιμάζεται μέσα από τη δρομολόγηση και υλοποίηση επιλεγμένων δράσεων, όπως, μεταξύ άλλων, η εφαρμογή νέου καλαίσθητου λογοτύπου, η δημιουργία μοντέρνου τουριστικού φυλλαδίου και η ανάπτυξη νέας σύγχρονης τουριστικής ιστοσελίδας.

“Πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, ώστε τα νησιά μας να μείνουν καθαρά από τον κορωνοϊό. Αφενός, για να είμαστε υγιείς, που είναι και το κύριο ζητούμενο και αφετέρου για να αποκτήσουμε συγκριτικό πλεονέκτημα, το δικό μας διαφημιστικό ‘μπαζούκας’ για την προβολή που θα είναι αναγκαία, προκειμένου να ορθοποδήσουν οι τοπικές μας οικονομίες, όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Η Σκόπελος είναι ένας μοναδικός προορισμός με φιλόξενους κατοίκους και επαγγελματίες και ποιοτικές υπηρεσίες. Όμως για να παραμείνουμε ανέγγιχτοι από την πανδημία, έχουμε ευθύνη όλοι μας να τηρούμε τα αυστηρά μέτρα που ανακοίνωσε εν όψει του Πάσχα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς περί απαγόρευσης των άσκοπων μετακινήσεων, εντατικοποίησης των ελέγχων και επιβολής τσουχτερών προστίμων. Πρέπει να γίνει σαφές σε όλους πως τα νησιά εν καιρώ πανδημίας δεν είναι καταφύγια χαλάρωσης και διακοπών. Όποιος αποφασίσει ότι πρέπει να μεταβεί και δικαιολογείται η μετακίνηση του σύμφωνα με τους περιορισμούς, οφείλει να παραμείνει όχι μόνο για τις 14 ημέρες της καραντίνας, αλλά μέχρι τον τερματισμό της ισχύος των μέτρων. Σε αυτό το θέμα είμαστε αδιαπραγμάτευτοι και θα βοηθήσουμε τις αρμόδιες αρχές με κάθε δυνατό τρόπο στην τήρηση των μέτρων”.

Με το παραπάνω μήνυμα, ο δήμαρχος Σκοπέλου κ. Σταμάτης Περίσσης, απευθύνεται στους κατοίκους της Σκοπέλου, τους φίλους του προορισμού, αλλά και τα γειτονικά νησιά των Σποράδων, καλώντας όλους να συνδράμουν στη σημαντική αυτή προσπάθεια  για την επιβίωση και τη  μελλοντική ευημερία των νησιών τους.

Στο πνεύμα αυτό, ο δήμαρχος Σκοπέλου μαζί με τους δημάρχους των δύο άλλων νησιών των Β. Σποράδων, συνυπόγραψαν το προηγούμενο διάστημα και απέστειλαν επιστολή στα αρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, ζητώντας αυστηρότερα μέτρα για τη “θωράκιση” των νησιών τους.

Από την άλλη πλευρά, ενδεικτικό της τάσης από το εξωτερικό για την προτίμηση στην Ελλάδα έναντι άλλων προορισμών, είναι άλλωστε και πρόσφατο αφιέρωμα της διεθνούς βρετανικής εφημερίδας “Daily Telegraph“. Στο άρθρο τονίζεται η ισχυρή πρόθεση του συντάκτη να επισκεφθεί την Ελλάδα ως τον πρώτο προορισμό μετά την κρίση, γιατί όπως αναφέρει, του λείπουν η αγνή ζωή των νησιών, το απλό φαγητό, η φιλόξενη διαμονή, οι ήρεμες παραλίες, οι βόλτες στη φύση και κυρίως η απόδραση από τις έγνοιες της καθημερινότητας. Ο συντάκτης του άρθρου δηλώνει πως μάλλον θα ακυρώσει τα ταξίδια του σε Ιταλία και Ελβετία, ενώ καταλήγει πως η Σκόπελος ήταν ένας από τους προορισμούς που είχε επισκεφθεί κατά το παρελθόν και είχε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής για την τουριστική προβολή, ο Δήμος Σκοπέλου προετοιμάζεται μέσα από τη δρομολόγηση και υλοποίηση επιλεγμένων δράσεων όπως μεταξύ άλλων, η εφαρμογή νέου καλαίσθητου λογοτύπου, η δημιουργία μοντέρνου τουριστικού φυλλαδίου και η ανάπτυξη νέας σύγχρονης τουριστικής ιστοσελίδας, καλύπτοντας πολλά κενά προηγουμένων ετών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024