Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ευρωπαϊκή Επιτροπή

ΕΕ: 'Μην κλείσετε ακόμη για καλοκαιρινές διακοπές' λέει η Ursula von der Leyen

Βίκυ Καραντζαβέλου - 13 Απρίλιος 2020, 09:56

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απηύθυνε έκκληση προς τους πελάτες, οποίοι μπορούν, να μην επιλέξουν την επιστροφή των χρημάτων τους, αλλά κουπόνι, ώστε να βοηθήσουν τις ταξιδιωτικές εταιρείες να ανταπεξέλθουν στις σημερινές δύσκολες συνθήκες.


Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen προειδοποίησε τους πολίτες της ΕΕ να μην κλείσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους ακόμη. “Συμβουλεύω τους ανθρώπους να καθυστερήσουν τέτοια σχέδια. Κανείς δεν μπορεί να κάνει αξιόπιστες προβλέψεις για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο αυτήν τη στιγμή”, ανέφερε στη γερμανική εφημερίδα “Bild am Sonntag”.

Επέκρινε επίσης την απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης ότι οι παραθεριστές θα μπορούσαν να διεκδικήσουν μόνο ένα πιστωτικό σημείωμα για ακυρωμένα ταξίδια κατά την κρίση του κοροναϊού, και όχι μια πλήρη επιστροφή χρημάτων. “Σε ολόκληρη την Ευρώπη, οι άνθρωποι έχουν τη νόμιμη επιλογή εάν θέλουν τα χρήματα ή ένα κουπόνι”, επέμεινε.

Ακόμη, απηύθυνε έκκληση προς τους πελάτες, οποίοι μπορούν, να μην επιλέξουν την επιστροφή των χρημάτων τους. “Σε αυτήν την κρίση απαιτείται η αλληλεγγύη όλων. Όποιος οικονομικά μπορεί να το αντέξει, δε θα πρέπει να επιμείνει για χρήματα, αλλά να βοηθήσει με το κουπόνι τις ταξιδιωτικές εταιρείες να ξεπεράσουν αυτές τις δύσκολες εβδομάδες. Οι αξιώσεις των πελατών θα πρέπει όμως να παραμείνουν διασφαλισμένες”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top