Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηΕΕ: 'Μην κλείσετε ακόμη για καλοκαιρινές διακοπές' λέει η Ursula von der Leyen
Ευρωπαϊκή Επιτροπή

ΕΕ: 'Μην κλείσετε ακόμη για καλοκαιρινές διακοπές' λέει η Ursula von der Leyen

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απηύθυνε έκκληση προς τους πελάτες, οποίοι μπορούν, να μην επιλέξουν την επιστροφή των χρημάτων τους, αλλά κουπόνι, ώστε να βοηθήσουν τις ταξιδιωτικές εταιρείες να ανταπεξέλθουν στις σημερινές δύσκολες συνθήκες.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen προειδοποίησε τους πολίτες της ΕΕ να μην κλείσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους ακόμη. “Συμβουλεύω τους ανθρώπους να καθυστερήσουν τέτοια σχέδια. Κανείς δεν μπορεί να κάνει αξιόπιστες προβλέψεις για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο αυτήν τη στιγμή”, ανέφερε στη γερμανική εφημερίδα “Bild am Sonntag”.

Επέκρινε επίσης την απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης ότι οι παραθεριστές θα μπορούσαν να διεκδικήσουν μόνο ένα πιστωτικό σημείωμα για ακυρωμένα ταξίδια κατά την κρίση του κοροναϊού, και όχι μια πλήρη επιστροφή χρημάτων. “Σε ολόκληρη την Ευρώπη, οι άνθρωποι έχουν τη νόμιμη επιλογή εάν θέλουν τα χρήματα ή ένα κουπόνι”, επέμεινε.

Ακόμη, απηύθυνε έκκληση προς τους πελάτες, οποίοι μπορούν, να μην επιλέξουν την επιστροφή των χρημάτων τους. “Σε αυτήν την κρίση απαιτείται η αλληλεγγύη όλων. Όποιος οικονομικά μπορεί να το αντέξει, δε θα πρέπει να επιμείνει για χρήματα, αλλά να βοηθήσει με το κουπόνι τις ταξιδιωτικές εταιρείες να ξεπεράσουν αυτές τις δύσκολες εβδομάδες. Οι αξιώσεις των πελατών θα πρέπει όμως να παραμείνουν διασφαλισμένες”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024