Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ταξιδιωτικές οδηγίες

Ταξιδιωτική οδηγία της Αυστρίας για Τουρκία και ΗΠΑ

Βίκυ Καραντζαβέλου - 13 Απρίλιος 2020, 12:33

Πέραν του ανά ώρα αυξανόμενου αριθμού των κρουσμάτων, στην απόφαση για την Τουρκία και τις ΗΠΑ οδήγησαν και άλλοι παράγοντες, όπως η αυξανόμενη ανασφάλεια στον εφοδιασμό, ελλείψεις στις υγειονομικές δυνατότητες, ή οι απαγορεύσεις εξόδου.


Το αυστριακό Υπουργείο Εξωτερικών αναβάθμισε την ισχύ “πλήρους” ταξιδιωτικής οδηγίας λόγω του COVID-19 στον ύψιστο βαθμό ασφάλειας (6), για την Τουρκία και ολόκληρη την επικράτεια των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, η ταξιδιωτική οδηγία από αυστριακής πλευράς, ισχύει πλέον για συνολικά 26 χώρες του κόσμου, χωρίς να αποκλείεται μία επέκτασή της και σε άλλες χώρες μέσα στις επόμενες ημέρες, ενώ σύμφωνα με τα αυστριακά μέσα ενημέρωσης, τόσο για τις ΗΠΑ όσο και για την Τουρκία, είναι η πρώτη φορά που η Αυστρία εκδίδει τέτοια ταξιδιωτική οδηγία.

Όπως δήλωσε ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, Alexander Salenberg, πέραν του ανά ώρα αυξανόμενου αριθμού των ανθρώπων που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, στην απόφαση αυτή για την Τουρκία και τις ΗΠΑ οδήγησαν και άλλοι παράγοντες, όπως η αυξανόμενη ανασφάλεια στον εφοδιασμό, ελλείψεις στις υγειονομικές δυνατότητες, ή οι απαγορεύσεις εξόδου.

Σε Αυστριακούς ταξιδιώτες που βρίσκονται στις ΗΠΑ συνιστάται να εγκαταλείψουν “επειγόντως” τη χώρα, με τον υπουργό να τους απευθύνει έκκληση να χρησιμοποιήσουν τις υπάρχουσες ακόμη πτήσεις από τις ΗΠΑ για Ευρώπη, προς Φρανκφούρτη, Ζυρίχη ή Άμστερνταμ, που πραγματοποιούνται ακόμη από τις εταιρείες Lufthansa, United, Swiss, Delta και KLM, καθώς όπως τονίζει, “κανένας δεν μπορεί να εκτιμήσει για πόσον καιρό θα υπάρχουν ακόμη αυτές οι δυνατότητες ταξιδιού”.

Καθώς η αναχώρηση από την Τουρκία δεν είναι δυνατή με κανονική πτήση, το αυστριακό Υπουργείο Εξωτερικών καλεί τους Αυστριακούς πολίτες που βρίσκονται στη χώρα αυτή και θέλουν να επιστρέψουν, να έλθουν σε επαφή με την αυστριακή πρεσβεία στην Άγκυρα και τα κατά τόπους αυστριακά προξενεία, για την ρύθμιση ενός επαναπατρισμού τους.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top