Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προώθηση προορισμού

Ο Δήμος Αριστοτέλη προωθεί τις περιπατητικές / ποδηλατικές διαδρομές του με QR CODES και online καμπάνιες

Βίκυ Καραντζαβέλου - 14 Απρίλιος 2020, 09:29

Ειδικά banners σε επιλεγμένα τουριστικά ακίνητα του Δήμου τοποθετεί η Εταιρία Αξιοποίησης των Τουριστικών Ακινήτων του Δήμου. Τα banners με τα QR CODES θα διατίθενται από την ΑΧ.Τ.Α.Δ.Α. σε όλες τις τοπικές ξενοδοχειακές μονάδες, προκειμένου να ελαττωθεί ή ακόμη και να μηδενιστθεί η χρήση χαρτιού.


Πλήρως εναρμονισμένη με το πρόγραμμα τουριστικής προβολής και προώθησης του Δήμου Αριστοτέλη, η Εταιρία Αξιοποίησης των Τουριστικών Ακινήτων του (ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α.) προετοίμασε καινοτόμο σχεδιασμό υποστήριξης πολλών από τις επί μέρους παραμέτρους του. Μία από αυτές αποτελεί η προώθηση με QR CODES των 13 περιπατητικών περιηγήσεων του Δήμου, πολλές από τις οποίες έχουν αφετηρία ή τερματισμό το Άλσος Αριστοτέλη και τους λόφους του αρχαιολογικού χώρου των Σιδηροκαυσίων στον οικισμό των Σταγείρων.

Πράγματι ο σχεδιασμός του εντύπου με τίτλο “Trekking:Life is an adventure” υιοθετήθηκε πλήρως από την ΑΧ.Τ.Α.Δ.Α., η οποία συμπεριέλαβε στις σελίδες του αφιέρωμα στα “Φυσικά” Όργανα της αριστοτελικής σκέψης, που ο επισκέπτης μπορεί να ανακαλύψει στο μοναδικό θεματικό πάρκο της Χαλκιδικής: στο Άλσος του Αριστοτέλη.


Το άγαλμα του Αριστοτέλη, σύμβολο του Άλσους.

Η τοποθεσία αποτελεί την αφετηρία του “Αριστοτελικού Περιπάτου”, ο οποίος εμπλουτίσθηκε με νέες διαδρομές στο Αριστοτελικό Όρος, ενώ παράλληλα συνθέτει τον τερματισμό μίας εκ των διαδρομών του “Αλέξη Ζορμπά”. Γύρω από το Άλσος τμήματα του δικτύου αριστοτελικών περιπατητικών περιηγήσεων τοποθετούν το χώρο σε περίοπτη θέση στο διεθνές περιπατητικό, πολιτιστικό και ιστορικό στερέωμα.

Η τοποθέτηση των banners με τα QR CODES διευκολύνει τον περιπατητή να λάβει στην τηλεφωνική του ή άλλη συσκευή άμεση πληροφόρηση για το υφιστάμενο περιπατητικό δίκτυο του Δήμου Αριστοτέλη, ενώ δίνει στον περιηγητή και στον πολιτιστικό ταξιδευτή τη δυνατότητα να ενημερωθεί για τα εκθέματα του Άλσους και την ιστορική διαδρομή του Αριστοτέλη στο χωροχρόνο.

Στο σχεδιασμό της ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α. συμπεριλαμβάνονται οργανώσεις βιωματικών προσχολικών, σχολικών και πανεπιστημιακών επισκέψεων στο Άλσος, κατά τη διάρκεια των οποίων θα δίνεται η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να κατανοούν διαδραστικά στο χώρο των QR CODES αλλά και των προαναφερόμενων οργάνων τον τρόπο με τον οποίο οι φυσιολατρικοί και οι πολιτιστικοί περίπατοι συνδέονται με όλα όσα επιστημονικά απασχόλησαν το σπουδαίο Σταγειρίτη φιλόσοφο.    

Παράλληλα, σε συνεργασία με τοπικές τουριστικές επιχειρήσεις, θα διενεργούνται διαδικτυακοί διαγωνισμοί και καμπάνιες, οι οποίες στόχο έχουν – πέρα από την προώθηση του περιπατητικού και ποδηλατικού προγράμματος της περιοχής – την καθολική ταύτιση της  με την αριστοτελική ιδέα.

Τα banners με τα QR CODES θα διατίθενται από την ΑΧ.Τ.Α.Δ.Α. σε όλες τις τοπικές ξενοδοχειακές μονάδες, προκειμένου να ελαττωθεί ή ακόμη και να μηδενιστθεί η χρήση χαρτιού σε έναν eco friendly Δήμο, όπως ο Δήμος Αριστοτέλη.

“Ο ρόλος των Δομών ενός Δήμου”, λέει η πρόεδρος Δ.Σ. της ΑΧ.Τ.Α.Δ.Α. κα Μαρία–Ελένη Ζαμάνη, “είναι εξίσου σημαντικός με εκείνον του Δήμου, όταν αυτός εναρμονίζεται και συμπληρώνει τα στοιχεία που συνθέτουν τον τρόπο συμπεριφοράς προς του δημότες. Με βάση αυτό το δεδομένο, δομούμε καινοτόμες πρωτοβουλίες, ώστε τα τουριστικά μας ακίνητα να αποτελούν χώρους προώθησης του δημοτικού έργου, που στην προκειμένη περίπτωση είναι σπουδαίο, σημαντικό και εξόχως αποδοτικό για τον τουριστικό κόσμο ολόκληρης της Ανατολικής Χαλκιδικής”.
Στη φωτογραφία, Οθωμανικός Πύργος στο Άλσος του Αριστοτέλη στα Στάγειρα.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top