Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΟι εκπαιδευτές ΔΙΕΚ δεν προβλέπεται να λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού
Τουριστική εκπαίδευση

Οι εκπαιδευτές ΔΙΕΚ δεν προβλέπεται να λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού

Οι περισσότεροι εκπαιδευτές απασχολούνται στα ΔΙΕΚ ως ωρομίσθιοι με σύμβαση μίσθωσης έργου, την οποία για το τρέχον εξάμηνο δεν είχαν και ούτε έχουν ακόμα υπογράψει αν και είχαν ολοκληρωθεί ήδη τρεις εβδομάδες μαθημάτων.

Με επιστολή τους οι εκπαιδευτές ΔΙΕΚ επισημάνουν έναν κίνδυνο με τον οποίο είναι αντιμέτωποι πλέον ως εκπαιδευτές του πρώην κλάδου ΠΕ18.35 (πτυχιούχοι Τουριστικών Επιχειρήσεων) στα ΔΙΕΚ.

Όπως είναι γνωστό, τα Δημόσια ΙΕΚ έχουν διακόψει προσωρινά τα μαθήματα ταυτόχρονα με όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα στις 10 Μαρτίου σύμφωνα και με τα ΦΕΚ 783, 956 κ.ά. Σε αντίθεση όμως με ορισμένες άλλες εκπαιδευτικές βαθμίδες η εκπαιδευτική διαδικασία έχει πραγματικά ανασταλεί και δεν πραγματοποιούνται καθόλου μαθήματα. Έτσι, αν και τους ζητήθηκε να “ανεβάσουν” τις προσωπικές τους σημειώσεις όπως κάνουν κάθε χρόνο, αλλά και εργασίες στο e-class, δεν εργάζονται επίσημα από τις 10 Μαρτίου 2020.

“Οι περισσότεροι εκπαιδευτές απασχολούνται στα ΔΙΕΚ ως ωρομίσθιοι με σύμβαση μίσθωσης έργου, την οποία για το τρέχον εξάμηνο δεν είχαμε και ούτε έχουμε ακόμα υπογράψει αν και είχαν ολοκληρωθεί ήδη τρεις εβδομάδες μαθημάτων. Επιπλέον να υπενθυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη σύμβαση δεν καταχωρίζεται στο ‘Εργάνη’. Για κάποιους από τους συναδέλφους η εργασία αυτή είναι η μοναδική επαγγελματική ενασχόλησή τους. Στα ευεργετικά μέτρα που ανακοινώθηκαν δυστυχώς οι εκπαιδευτές ΔΙΕΚ δεν προβλέπεται να λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού ενώ ελάχιστοι ενδεχομένως μπορέσουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα στήριξης επιστημόνων-ελεύθερων επαγγελματιών.

Καθώς τα χρονικά όρια για το ακαδημαϊκό εξάμηνο στενεύουν είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ακόμα και αν επαναλειτουργήσουν τα  ΔΙΕΚ το εξάμηνο θα είναι εξαιρετικά συμπιεσμένο χρονικά. Αυτό εκτός ίσως από σημαντικές μειώσεις στο εισόδημα μας δημιουργεί ένα ακόμα πρόβλημα: την απώλεια πολλών ενσήμων. Για όσους από εμάς η απασχόληση στα ΔΙΕΚ είναι η μοναδική εργασία τους αυτό συνεπάγεται ότι ίσως χάσουν: τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα, το δικαίωμα παροχής voucher για παιδικούς σταθμούς, επίδομα ανεργίας (να υπενθυμίσουμε ότι ο τουριστικός κλάδος θα πληγεί σοβαρά φέτος και δεν θα είναι εφικτό να εργαστούμε έστω και για λίγους μήνες το καλοκαίρι) κ.ά.

Παρακαλούμε πολύ να υπάρξει σύντομα κάποια μέριμνα και για εμάς, αντίστοιχη με αυτή άλλων επαγγελματικών ομάδων”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024