Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΈντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για την Αργολίδα μετά την άρση του κορεσμού

Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για την Αργολίδα μετά την άρση του κορεσμού

Μία πενταετία σημαντικής τουριστικής ανάπτυξης, με κυριότερα χαρακτηριστικά, τον σταθερά αυξανόμενο αριθμό επισκεπτών και το έντονο επιχειρηματικό ενδιαφέρον για νέες επενδύσεις σε καταλύματα και ειδικές τουριστικές υποδομές, ξεκινά για την […]

Μία πενταετία σημαντικής τουριστικής ανάπτυξης, με κυριότερα χαρακτηριστικά, τον σταθερά αυξανόμενο αριθμό επισκεπτών και το έντονο επιχειρηματικό ενδιαφέρον για<...> νέες επενδύσεις σε καταλύματα και ειδικές τουριστικές υποδομές, ξεκινά για την Αργολίδα<.>, με πρώτο "έναυσμα", την επικείμενη άρση του καθεστώτος κορεσμού, που αποφάσισε και προωθεί εντός του επόμενου διμήνου το υπουργείο Ανάπτυξης.

Όπως δήλωσε ο Νομάρχης Αργολίδας Τάσος Σαλεσιώτης, σε συνέντευξη τύπου που παρεχώρησε στο πλαίσιο της έκθεσης "Τουριστικό Πανόραμα<.> 2002" (που διοργανώνεται από τον Ομιλο Καλοφωλιά, στον ΟΛΠ) ύστερα από χρόνια προσπαθειών αλλά και κρατικής αδιαφορίας, η περιοχή ατενίζει το μέλλον με νέα πνοή και νέες προοπτικές.

Ο κ. Σαλεσιώτης, πλαισιωμένος από τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουρισμού, υπογράμμισε ότι η άρση του καθεστώτος κορεσμού από την μία πλευρά και το πλέγμα των μεγάλων έργων υποδομής, εν όψει και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και των προγραμμάτων ανάδειξης και αξιοποίησης των σημαντικότατων πολιτιστικών και ιστορικών μνημείων από την άλλη, συνθέτουν μία μοναδική ευκαιρία να κατακτήσει η Αργολίδα την κορυφαία θέση που της αρμόζει μεταξύ των Ελληνικών προορισμών.
"Η περιοχή μας", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαλεσιώτης, "προσφέρει ένα τουριστικό "πακέτο", μοναδικό στην Ελλάδα".

Όσον αφορά τα έργα και τα επενδυτικά προγράμματα που προωθούνται ή πρόκειται να δρομολογηθούν, ο Νομάρχης Αργολίδας, ανακοίνωσε μεταξύ άλλων, τα εξής: * Πολύ σύντομα ολοκληρώνονται τα έργα αναστήλωσης των μνημείων του αρχαιολογικού χώρου του Ασκληπιείου και της Τύρινθας και σύντομα θα εγκαινιαστούν το Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκηνών και το Αρχαίο Θέατρο του Άργους. Τα έργα αυτά απαιτούν σημαντικά κονδύλια, όπως ανέφερε ο κ. Σαλεσιώτης και είναι απαραίτητα, καθώς η Αργολίδα αποτελεί στην ουσία ένα μεγάλο "Αρχαιολογικό Πάρκο".
* Ολοκληρώνεται εντός των επομένων μηνών η μελέτη της Πολιτικής Αεροπορίας για τη δυνατότητα του αεροδρομίου Τρίπολης να υποδέχεται και πτήσεις charter.
* Ολοκληρώθηκαν οι μελέτες για τις μαρίνες Ναυπλίου και Πόρτο Χελίου και αναμένεται πλέον η εκδήλωση σχετικού ενδιαφέροντος από την πλευρά επενδυτών και επιχειρηματιών. Ήδη, για την μαρίνα Ναυπλίου έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από εταιρία Ελληνο-αμερικανικών συμφερόντων.
* Σύντομα θα παρουσιαστεί από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και η μελέτη για το Λιμάνι της Αρχαίας Επιδαύρου.
* Έχουν προβλεφθεί και ενταχθεί στο Γ' Κ.Π.Σ. σημαντικά κονδύλια για έργα άρδευσης/ ύδρευσης, βελτίωση του οδικού δικτύου, το οποίο είναι ιδιαίτερα προβληματικό σε πολλά σημεία καθώς και για τη δημιουργία χώρου υγειονομικής ταφής απορριμμάτων.
Αναφερόμενος στο επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει για τη δημιουργία νέων ξενοδοχειακών μονάδων και κλινών στην περιοχή, μετά την άρση του καθεστώτος κορεσμού, ο κ. Σαλεσιώτης, ανέφερε ότι το ενδιαφέρον αυτό είναι, ήδη, "τεράστιο", ειδικά από εταιρίες που εδρεύουν στην Αττική, σε βαθμό τέτοιο, που "τρομάζει" τις Νομαρχιακές Αρχές, οι οποίες καλούνται, πλέον, να παρακολουθούν πολύ στενά τις εξελίξεις όπως δήλωσε. Αυτός είναι και ένας από τους βασικούς λόγους που η Νομαρχία προχώρησε πολύ πρόσφατα στην ίδρυση ανεξάρτητης Διεύθυνσης Τουρισμού, με έδρα το Ναύπλιο.

"Η Αργολίδα πραγματοποιεί μία σημαντική στροφή προς τον ποιοτικό τουρισμό ενώ όλες μας οι κατευθύνσεις και προσπάθειες έχουν ως πρωταρχικό γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, την ήπια ανάπτυξη και την ανάδειξη της μοναδικής μας πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς" κατέληξε ο κ. Σαλεσιώτης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024