Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΠερικοπή 1.000 θέσεων εργασίας στη Wizz Air
Αεροπορικές εταιρείες

Περικοπή 1.000 θέσεων εργασίας στη Wizz Air

Η αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι η κίνηση μειώθηκε κατά 34% σε ετήσια βάση τον Μάρτιο και αυτήν τη στιγμή λειτουργεί μόλις στο 3% της χωρητικότητας που είχε πριν από τη κρίση του κορανοϊού.

Η Wizz Air ανακοίνωσε 1.000 απώλειες θέσεων εργασίας, που αντιστοιχούν στο 19% του εργατικού δυναμικού της. Επιπλέον, άλλοι υπάλληλοι βρίσκονται σε άδεια απουσίας, ενώ το υπόλοιπο εργατικό δυναμικό δέχθηκε μείωση μισθών.

Οι πιλότοι, το πλήρωμα καμπίνας επιβατών και το προσωπικό των γραφείων έχουν μειώσει κατά μέσο όρο τις αποδοχές τους κατά 14% για φέτος, ενώ τα κορυφαία στελέχη θα χάσουν το 22% των αποδοχών τους.

Η αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι η κίνηση μειώθηκε κατά 34% σε ετήσια βάση τον Μάρτιο και αυτήν τη στιγμή λειτουργεί μόλις στο 3% της χωρητικότητας που είχε πριν από τη κρίση του κορανοϊού. Η Wizz Air θα αντιμετωπίσει απώλειες πάνω από 60 εκατ. λίρες μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικές εταιρείας József Vradi δήλωσε: “Πρώτα απ’όλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους μας για την τεράστια υποστήριξή τους σε επιβάτες και κοινότητες σε όλες τις χώρες κατά τη διάρκεια αυτών των πρωτοφανών στιγμών.

Αντιμετώπισαν τις προκλήσεις που βρήκε η Wizz Air και η βιομηχανία με αξιοπρέπεια και αποφασιστικότητα, ειδικά όταν πρόκειται για την πραγματοποίηση πτήσεων επαναπατρισμού για πολίτες που έχουν εγκλωβιστεί από τοην πανδημία του COVID-19 σε όλο τον κόσμο και παραδίδουν βασικές ιατρικές προμήθειες για να βοηθήσουν τις χώρες μας, τις κοινότητες των φροντιστών και τους ασθενείς τους”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024