Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςH KLM και η Philips δημιουργούν 'γέφυρα' μεταξύ Άμστερνταμ και Κίνας
Αεροπορικές εταιρείες

H KLM και η Philips δημιουργούν 'γέφυρα' μεταξύ Άμστερνταμ και Κίνας

Για να διατηρηθεί η ζωτικής σημασίας γέφυρα μεταφοράς εμπορευμάτων για τις επόμενες έξι με οκτώ εβδομάδες, η KLM πρόκειται να διαμορφώσει ειδικά Boeing 747 Combi για τις πτήσεις μεταξύ Ολλανδίας και Κίνας.

Η αναστολή του 90% περίπου των πτήσεων μεταξύ Ευρώπης και Ασίας οδήγησε στην μεγάλη έλλειψη στην χωρητικότητα για μεταφορά φορτίου. Παράλληλα, η κρίση του κορονοϊού προκάλεσε μεγάλη ανάγκη για ταχεία μεταφορά ιατρικού εξοπλισμού και άλλων υλικών μεταξύ ΗΠΑ, Ευρώπης και Κίνας. Η KLM ενώνει δυνάμεις με τη Phillips και την Ολλανδική Κυβέρνηση για την δημιουργία ειδικής αεροπορικής γέφυρας cargo μεταξύ Ολλανδίας και Κίνας. Ταυτόχρονα, υπάρχουν και άλλοι που αναζητούν λύσεις για μεταφορά εμπορευμάτων. Η γέφυρα αυτή με την Κίνα εγκαινιάζεται στις 13 Απριλίου.

Για να διατηρηθεί αυτή η ζωτικής σημασίας γέφυρα μεταφοράς εμπορευμάτων για τις επόμενες έξι με οκτώ εβδομάδες, η KLM πρόκειται να διαμορφώσει ειδικά Boeing 747 Combi για τις πτήσεις μεταξύ Ολλανδίας και Κίνας. Η σύνδεση αυτή θα εξασφαλίσει τη συνεχή διαθεσιμότητα χωρητικότητας για το ειδικό αυτό φορτίο, με δύο εβδομαδιαίες πτήσεις προς το Πεκίνο και τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις προς την Σαγκάη. Με τον τρόπο αυτό πρόκειται να εξασφαλιστούν περίπου 250 τόνοι επιπλέον χωρητικότητα για μεταφορά φορτίου ανά διαδρομή κάθε εβδομάδα.

Οι πτήσεις θα συμπληρώσουν το υπάρχον πρόγραμμα πτήσεων όπως έχει διαμορφωθεί από τις 29 Μαρτίου, με τις δύο εβδομαδιαίες πτήσεις προς την Σαγκάη, που εξυπηρετούνται με Boeing 787 και Boeing 777.

Τα αεροσκάφη cargo της KLM/Martinair θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν τα δρομολόγια της Βόρειας Αμερικής τα οποία η Philips θα χρησιμοποιήσει σαν γέφυρα μεταξύ Άμστερνταμ και σημείων διανομής στις ΗΠΑ.

Τα αεροσκάφη cargo θα συνεχίσουν επίσης να εξυπηρετούν τα δρομολόγια της Νότιας Αμερικής και προορισμούς στην Αφρική.

Λαμβάνοντας υπόψη τη μείωση των πτήσεων κατά 90% και την προβλεπόμενη μελλοντική χωρητικότητα, η KLM αποφάσισε στις αρχές Μαρτίου να καθηλώσει σταδιακά τα υπόλοιπα Boeing 747 τον Απρίλιο του 2020, αντί για το καλοκαίρι του 2021. Ωστόσο, προς όφελος αυτής της αεροπορικής γέφυρας, η KLM θα αξιοποιήσει δύο αεροσκάφη Boeing 747 Combi χρησιμοποιώντας τα ειδικά σε αυτές τις δύο διαδρομές κατά τη διάρκεια της καθορισμένης περιόδου.

“Είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι η KLM μπορεί να εξυπηρετήσει ευρύτερα την κοινωνία σε αυτή την περίοδο κρίσης, χάρη στην ευελιξία, δημιουργικότητα και τη συνεργασία με τους συνεργάτες μας. Αυτό αποδεικνύεται απόλυτα από την πρωτοβουλία της Philips να ενώσει τις δυνάμεις της με την KLM, αναζητώντας λύσεις για να βρεθεί χωρητικότητα cargo μεταξύ Ευρώπης και Κίνας για μεταφορά απαραίτητου ιατρικού υλικού. Είμαι πολύ περήφανος που o επαγγελματισμός και η αφοσίωση του προσωπικού και των δύο εταιρειών κατάφερε να φέρει σε πέρας αυτή την πρωτοβουλία σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα” δήλωσε ο πρόεδρος και CEO της KLM, Pieter Elbers.

“H Philips και η KLM είναι βασικοί συνεργάτες περισσότερα από 100 χρόνια. Είμαι πολύ ικανοποιημένος που για μια ακόμη φορά ενώνουμε τα χέρια, σε αυτή την ώρα ανάγκης, για να δημιουργήσουμε μια γέφυρα στον αέρα με την Κίνα. Σε συνδυασμό με την υπάρχουσα γέφυρα που υπάρχει με τις ΗΠΑ, μπορούμε να μεταφέρουμε πλέον βασικό ιατρικό εξοπλισμό και προμήθειες μεταξύ των ΗΠΑ, της Ευρώπης και της Κίνας, διασφαλίζοντας έτσι ότι οι επαγγελματίες του τομέα της υγείας θα βοηθηθούν άμεσα στην μάχη κατά του κορονοϊού” δήλωσε ο Frans van Houten, διευθύνων σύμβουλος της Philips.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024