Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ γερμανική κυβέρνηση κάνει έκκληση για εσωτερικό τουρισμό
Τάσεις

Η γερμανική κυβέρνηση κάνει έκκληση για εσωτερικό τουρισμό

Εξακολουθούν να απαγορεύονται τα μη αναγκαία ταξίδια εντός της Γερμανίας, προπαντός τουριστικά.

Παρουσιάζοντας χθες το βράδυ σε συνέντευξη Τύπου τα αποτελέσματα τηλεδιάσκεψης η καγκελάριος Angela Merkel δήλωσε ότι χάρη στα μέτρα που έχουν ληφθεί επιτεύχθηκε η επιβράδυνση της διάδοσης του κορωνοϊού. Πρόκειται όμως για μια προσωρινή επιτυχία, τόνισε, ή οποία είναι εύθραυστη. Δεδομένου ότι δε διατίθεται ακόμη εμβόλιο τα περιθώρια είναι περιορισμένα και θα πρέπει να επιδειχθεί ύψιστη προσοχή σε ό,τι αφορά στη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων. Γι’αυτόν το λόγο παραμένουν σε ισχύ τουλάχιστον ως τις 3 Μαΐου οι περιορισμοί που αφορούν στις επαφές στους δημόσιους χώρους, όπως και η τήρηση της απόστασης τουλάχιστον 1,5 μέτρου.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, εξακολουθούν να απαγορεύονται μη αναγκαία ταξίδια εντός της χώρας, προπαντός τουριστικά. Μαζικές εκδηλώσεις, όπως συναυλίες και ποδοσφαιρικοί αγώνες, δεν πρόκειται να διεξαχθούν τουλάχιστον ως τις 31 Αυγούστου. Κλειστοί θα παραμείνουν χώροι εστίασης, γυμναστήρια, ξενοδοχεία και ιεροί ναοί.

Στην ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού πάντως θα στοχεύσει η Γερμανία μόλις περάσει η κρίση της πανδημίας, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη.
Προκειμένου να συζητήσουν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί θα προσέλθουν αύριο, Μεγάλη Παρασκευή, στο γερμανικό Υπουργείο Εσωτερικών εκπρόσωποι της Καθολικής, της Ευαγγελικής και της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας, όπως και εκπρόσωποι των Μουσουλμάνων και των Εβραίων.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024