Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προβολή προορισμού

Γερμανικό περιοδικό εξυμνεί την Λέρο ως καταδυτικό προορισμό

Τατιάνα Ρόκου - 16 Απρίλιος 2020, 12:34

Στο άρθρο του με τίτλο 'Λέρος: Η Μέκκα των ναυαγίων"', ο δημοσιογράφος παρακινεί τους αναγνώστες να ανακαλύψουν το νησί, χαρακτηρίζοντάς το ως 'έναν παράδεισο για τους δύτες'.


Ανοικτή πρόσκληση γνωριμίας με τη Λέρο και τους θησαυρούς της, απευθύνει εν μέσω της υγειονομικής κρίσης, η γερμανική ιστοσελίδα tauchen.de, σε παρουσίαση του μηνιαίου επαγγελματικού τουριστικού περιοδικού “Tauchen Magazin”, που πρόκειται να κυκλοφορήσει τον ερχόμενο μήνα (Μάιος 2020).

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά περιοδικά της Ευρώπης, που στο επόμενο τεύχος του φιλοξενεί ένα εκτενές αφιέρωμα στη Μεσόγειο, καλώντας  το αναγνωστικό του κοινό, να σώσει τον κλάδο του τουρισμού, εστιάζοντας με αισιοδοξία στην επόμενη ημέρα της πανδημίας.

Το κείμενο, που αρχικά δημοσιεύτηκε στο δημοφιλές ταξιδιωτικό blog με πλούσιο φωτογραφικό υλικό reisedepeschen.de, και τίτλο: “Ζήτω η Λέρος”, υπογράφει ο δημοσιογράφος, φωτογράφος και δύτης, Timo Dersch, ο οποίος επισκέφτηκε το νησί το περασμένο φθινόπωρο, στο πλαίσιο δημοσιογραφικού ταξιδιού (press trip) κατόπιν μεσολάβησης της  Υπηρεσίας ΕΟΤ Γερμανίας και  με την υποστήριξη του Δήμου Λέρου και των τοπικών επαγγελματιών του τουρισμού.

Στο άρθρο του με τίτλο: “Λέρος: Η Μέκκα των ναυαγίων”, ο δημοσιογράφος παρακινεί τους αναγνώστες να ανακαλύψουν το νησί, χαρακτηρίζοντάς το ως “έναν παράδεισο για τους δύτες”, καθώς διαθέτει σπουδαία ιστορικά μνημεία στη θάλασσα και τη στεριά, αλλά και εντελώς ξεχωριστό χαρακτήρα με τις ιταλικές επιρροές στην αρχιτεκτονική του. Ταυτόχρονα, επισημαίνει πως “η κατάδυση σε ναυάγια σημαίνει κατάδυση στην ιστορία. Τα ναυάγια αποτελούν συναρπαστικούς μάρτυρες του παρελθόντος και της ιστορικής ημέρας της καταστροφής τους. Είναι ωστόσο τα συντρίμμια που ταυτόχρονα ενσωματώνονται στον κόσμο του βυθού, προσφέροντας νέα ζωή στο θαλάσσιο πληθυσμό του”.

Το “Tauchen Magazin” συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα περιοδικά της Ευρώπης στο είδος του, με μέση μηνιαία κυκλοφορία 25.000 αντιτύπων (υπολογιζόμενη αναγνωσιμότητα / τεύχος: 280.000 άτομα). Απευθύνεται σε αναγνώστες με μέσο όρο ηλικίας 52 έτη (43% γυναίκες και 57% άνδρες), καθώς και υψηλό βιοτικό και μορφωτικό επίπεδο.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top