Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείς'Εκτός λειτουργίας' οι τομείς τουρισμού/ψυχαγωγίας στην Ισπανία έως τα Χριστούγεννα
Προορισμός

'Εκτός λειτουργίας' οι τομείς τουρισμού/ψυχαγωγίας στην Ισπανία έως τα Χριστούγεννα

Η υπουργός Εργασίας, Yolanda Diaz, προειδοποίησε ότι τα μέτρα για τομείς που πλήττονται περισσότερο, όπως ο τουρισμός και η ψυχαγωγία, θα επεκταθούν έως τα τέλη του 2020. Η επιστροφή στην ομαλότητα σε μπαρ, εστιατόρια, ξενοδοχεία, συναυλίες, θέατρα ή κινηματογράφους θα είναι αργή.

Σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ, η ισπανική κυβέρνηση αρχίζει ήδη να προετοιμάζει ένα σχέδιο για το μέλλον, καθώς η χώρα φαίνεται να επιστρέφει σταδιακά στην κανονικότητα, μόλις περάσει η πανδημία του κορονοϊού. Η κυβέρνηση εργάζεται για μια πλήρη επαναφορά των δραστηριοτήτων και της εργασιακής απασχόλησης σε δύο φάσεις: Η πρώτη αφορά στους παραγωγικούς τομείς και την εργασία, που θα ξεκινήσει το καλοκαίρι. Η δεύτερη από το τέλος του έτους.

Η υπουργός Εργασίας, Yolanda Diaz, εξήγησε ότι τα μέτρα για την επανενεργοποίηση της χώρας εξετάζονται να λάβουν χώρα σε δύο περιόδους και προειδοποίησε ότι τα μέτρα για τομείς που πλήττονται περισσότερο, όπως ο τουρισμός και η ψυχαγωγία, θα επεκταθούν έως τα τέλη του 2020.

“Η επιστροφή στην ομαλότητα -δηλαδή η ζωή μας πριν από την πανδημία- δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν τα Χριστούγεννα. Τομείς, όπως ο τουρισμός, ο πολιτισμός, η τροφοδοσία και οι αεροπορικές και θαλάσσιες μεταφορές “θα έχουν τεράστιες δυσκολίες”, παραδέχθηκε η υπουργός. Η επιστροφή στην ομαλότητα σε μπαρ, εστιατόρια, ξενοδοχεία, συναυλίες, θέατρα ή κινηματογράφους αναμένεται να είναι πιο αργή.

Η Diaz κατέστησε σαφές ότι η τελική απόφαση για την επιστροφή σε αυτές τις δραστηριότητες άπτεται στις αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας, το οποίο θα αποφασίσει αυτά τα ζητήματα, όταν η κατάσταση σχετικά με τον COVID-19 είναι υπό έλεγχο και δεν ενέχει κίνδυνο περαιτέρω μετάδοσης.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Maria Jesus Montero δήλωσε ότι η ισπανική ηγεσία εργάζεται για το “πως θα προστατεύσει την τουριστική βιομηχανία”, αλλά επιβεβαίωσε ότι “η τουριστική δραστηριότητα δε θα ξεκινήσει έως ότου αυτή είναι ασφαλής για τους επισκέπτες και τους εργαζόμενους”. Πρόσθεσε ότι πρέπει επίσης να υπάρξει συντονισμός με την υπόλοιπη ΕΕ όσον αφορά στην άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024