Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αεροπορικές εταιρείες

Σταματά τις πτήσεις η Virgin Australia, μπαίνει σε δικαστική διαχείριση

Τατιάνα Ρόκου - 21 Απρίλιος 2020, 12:20

Εάν δεν σωθεί η αεροπορική εταιρεία, ο εθνικός αερομεταφορέας Qantas θα έχει σχεδόν το μονοπώλιο στην Αυστραλία. Η Virgin Australia πραγματοποιούσε περίπου το 31% των πτήσεων εσωτερικού, ενώ η Qantas ελέγχει περίπου το 58% της αγοράς.


Η αεροπορική εταιρεία Virgin Australia ανακοίνωσε σήμερα ότι κηρύσσει στάση πληρωμών. Σε ενημέρωσή της προς τις χρηματιστηριακές αρχές της Αυστραλίας, η διεύθυνση της αυστραλιανής Virgin διαβεβαιώνει πάντως ότι θέλει να συνεχίσει τις πτήσεις της, ενόσω η τύχη της θα επαφίεται σε δικαστικούς διαχειριστές.

Η Virgin Australia επιβεβαίωσε ότι εισήλθε σε εθελοντική διοίκηση - καθιστώντας την την πρώτη μεγάλη επιεχιερηματική απώλεια της πανδημίας του κορονοϊού στην Αυστραλία. Ο δεύτερος μεγαλύτερος αερομεταφορέας της χώρας μείωσε σχεδόν όλες τις πτήσεις τον περασμένο μήνα μετά από τις εκτεταμένες ταξιδιωτικές απαγορεύσεις.

Η εταιρεία ήδη αγωνιζόταν να επιβιώσει, έχοντας ένα μακροπρόθεσμο χρέος 5 δισ. δολ. Αυστραλίας (3,17 δισ. δολ.) και αναζητά τώρα νέους αγοραστές και επενδυτές, καθώς δεν έλαβε δάνειο από την κυβέρνηση της Αυστραλίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Virgin Australia, Paul Scurrah, δήλωσε: “Η απόφασή μας σήμερα αφορά στην εξασφάλιση του μέλλοντος του ομίλου Virgin Australia και την ανάδυσή μας μετά την κρίσης του COVID-19. Η Αυστραλία χρειάζεται μία δεύτερη αεροπορική εταιρεία και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να πετάμε”.

Οι μετοχές της εταιρείας είχαν ανασταλεί το προηγούμενο δεκαπενθήμερο, στην προσπάθειά της να βρει ένα σχέδιο επιβίωσης. Η αυστραλιανή κυβέρνηση απέρριψε αίτημα από την εταιρεία για δάνειο 1,4 δισ. δολ. Αυστραλίας, αλλά τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε ότι θα δώσει βοήθεια ύψους περίπου 900 εκατ. δολ. Αυστραλίας για την υποστήριξη όλων των τοπικών αεροπορικών εταιρειών.

Η Virgin Australia ανήκει εν μέρει σε αρκετές επιχειρηματικές οντότητες, συμπεριλαμβανομένης της κυβέρνησης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Singapore Airlines, της HNA της Κίνας και του ομίλου του Sir Richard Branson. Απασχολεί περίπου 10.000 άτομα άμεσα και άλλα 6.000 μέσω βοηθητικών επιχειρήσεων.

Η εταιρεία συμβούλων Deloitte ανακοίνωσε ότι διορίστηκε διαχειριστής. Θα προσπαθήσει να αναδιαρθρώσει το χρέος της εταιρείας, να εξοφλήσει τους πιστωτές και να βρει έναν αγοραστή - μεταξύ των ομίλων που αναμένεται να δείξουν ενδιαφέρον.

Ομάδες καταναλωτών και τοπικοί πολιτικοί έχουν εκφράσει ανησυχίες ότι εάν δεν σωθεί η αεροπορική εταιρεία, ο εθνικός αερομεταφορέας Qantas θα έχει σχεδόν το μονοπώλιο στην Αυστραλία. Η Virgin Australia πραγματοποιούσε περίπου το 31% των πτήσεων εσωτερικού, ενώ η Qantas ελέγχει περίπου το 58% της αγοράς. Η μακροπρόθεσμη απώλεια της αεροπορικής εταιρείας θα θεωρηθεί επίσης ένα μεγάλο πλήγμα για την τουριστική βιομηχανία της Αυστραλίας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top