Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοί'Έρχονται αισιόδοξα μηνύματα από το εξωτερικό', λέει ο υπουργός Τουρισμού
Τουριστική πολιτική

'Έρχονται αισιόδοξα μηνύματα από το εξωτερικό', λέει ο υπουργός Τουρισμού

Σε online συναντήσεις με Tour Operators, ο κ. Χάρης Θεοχάρης δήλωσε ότι εισπράττει μια θετική εικόνα της χώρας από πλευράς ασφάλειας. Όσον αφορά στον εσωτερικό τουρισμό, η πρόταση είναι να αναθερμανθούν τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού και να διευρυνθούν και σε άλλες κοινωνικές κατηγορίες.

“Η συνδεσιμότητα της χώρας είναι ένα από τα μεγάλα προβλήματα που πρέπει να λύσουμε για την επομενη μέρα” δήλωσε σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης. Και εξήγησε: “Πρέπει να κινηθούμε πρακτικά σε τρεις άξονες:

  • Ο πρώτος είναι ο υγειονομικός, πρέπει να δούμε τα πρωτοόκολλα εκείνα που θα κρατήσουν ασφαλείς και τον τοπικό πληθυσμό από όποιον έρθει από το εξωτερικό, αλλά και τους φιλοξενούμενους που θα έρθουν στη χώρα μας, ώστε να μην πληγεί η φήμη της χώρας και η ικανότητά μας να αντιμετωπιζουμε αυτήν την κατάσταση.
  • Ο δεύτερος είναι η οικονομική στήριξη και τα μέτρα εκεί που θα μπορέσουν να ενεργοποιήσουν τις επιχειρήσεις σταδιακά -γιατί είναι κατανοητό ότι δεν μπορέσουν, με το ίδιο δυναμικό, να ξεκινήσουν να δουλεύουν όλες οι επιχειρήσεις, είτε λέγονται αεροπορικές, είτε αεροδρόμια, είτε ξενοδοχεία, είτε ακόμη και τα ταξιδιωτικά γραφεία και οι υπόλοιπες επιχειρήσεις του τουρισμού. Συνεπώς πρέπει να βρούμε τα εργαλεία εκείνα, και τα εργασιακά και τα οικονομικά-φορολογικά, που θα τους επιτρέψουν να ενεργοποιηθούν σταδιακά, ανάλογα με την αύξηση της ζήτησης, όπως δηλαδή θα έρθει ο κόσμος.
  • Και φυσικά, ο τρίτος είναι ότι πρέπει να κάνουμε και κάποιες έξυπνες κινήσεις στον τομέα του μάρκετινγκ, όπως το Greece From Home, για να κρατήσουμε ανοιχτή τη χώρα”.

Όσον αφορά στην ύπαρξη voucher για εσωτερικό τουρισμό, ο υπουργός δήλώσε ότι η πρόταση είναι να αναθερμανθούν τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού και να διευρυνθούν και σε άλλες κοινωνικές κατηγορίες, διότι αυτό θα εξυπηρετήσει τους εξής σκοπούς: ο πρώτος είναι ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να βρουν με κάποιο τρόπο μία αρχική ζήτηση, “μέχρι να πάρει η υπόλοιπη μηχανή μπροστά”. ο δεύτερος είναι ότι οι Έλληνες πολίτες είναι οι πρώτοι που θα εμπιστευθούν τη χώρα μας (αν και η αναγνώριση της αντιμετώπισης της κρίσης είναι διεθνής) και ο τρίτος είναι ότι μπορούμε αυτό να το αξιοποιήσουμε ως προς την επέκταση της τουριστικής περιόδου.

Σε online συναντήσεις με Tour Operators, ο κ. Χάρης Θεοχάρης ανέφερε ότι εισπράττει μια θετική εικόνα της χώρας από πλευράς ασφάλειας. “Το πρόβλημα είναι ότι ο κόσμος πλέον δε θα εμπιστευθεί εύκολα πλέον το αεροπλάνο, αλλά θα ταξιδέψει μέσω αυτοκινήτου, οπότε εκεί υπάρχει ένα μειονέκτημα αλλά από την άλλη πλευρά, όποιος είναι πιθανό να ταξιδέψει από την Ευρώπη, θα μείνει και στην Ευρώπη, είναι δύσκολο να επιλέξουν μακρινούς προορισμούς – όπως επίσης θα είναι δύσκολο να έρθουν από μακρινές περιοχές προς τη χώρα μας. Τουλάχιστον μπορούμε να διεκδικήσουμε ένα μεγαλύτερο μερίδιο από μια μικρότερη ‘πίτα'”.

Σε σχόλιό του για τις επιλογές των πελατών στη διαμονή υπό τις νέες συνθήκες, σχολίασε: “Το πλεονέκτημα που έχουν τα ξενοδοχεία με τους κανόνες απολύμανσης, θα είναι καθοριστικός παράγοντας για τις επιλογές του κόσμου και άρα θα προτιμήσουν τις πιο οργανωμένες μονάδες όταν ξεκινήσει η σεζόν. Από την άλλη, ένα μικρό διαμέρισμα στο οποίο δεν μπαίνει συχνά πολύ κόσμος δίνει την αίσθηση περισσότερης ασφάλειας. Η δική μου συμβουλή προς τους ανθρώπους που νοικιάζουν σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μισθωσης είναι να απολυμαίνουν κάθε φορά τα σπίτια τους και να το διαφημίσουν αυτό, ώστε να δημιουργήσουν αυτήν την εμπιστοσύνη που θα κάνει τον κόσμο να τους επιλέξει”.

Ακόμη, αναφερόμενος στον θαλάσσιος τουρισμό, ο υπουργός είπε: “Προστατεύσαμε το θαλάσσιο τουρισμό μέσω του voucher, ώστε να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις και να μη χάσουν τα χρήματά τους οι καταναλωτές. Πρόκειται για έναν ασφαλή τουρισμό και θα τον αναδείξουμε και μέσω καμπάνιας”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024