Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςICAO: Πτώση κατά 1,2 δισεκατομμύριο στους αριθμούς των επιβατών πτήσεων παγκοσμίως
Αερομεταφορές

ICAO: Πτώση κατά 1,2 δισεκατομμύριο στους αριθμούς των επιβατών πτήσεων παγκοσμίως

Η Ευρώπη και η περιοχή Ασίας – Ειρηνικού έχουν πληγεί περισσότερο τόσο σε χωρητικότητα όσο και σε έσοδα, ακολουθούμενες από τη Βόρια Αμερική.

Η πανδημία του κορωνοϊού ενδέχεται να οδηγήσει σε μείωση κατά 1,2 δισεκατομμύριο του αριθμού των ταξιδιωτών που θα μετακινηθούν με αεροπορικές πτήσεις έως τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με την κίνηση μιας φυσιολογικής χρονιάς, εκτίμησε ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO).

“Ο συνολικός αριθμός των επιβατών αεροπορικών πτήσεων διεθνώς θα μπορούσε να μειωθεί κατά 1,2 δισεκατομμύριο έως τον Σεπτέμβριο του 2020”, τόνισε σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία του ΟΗΕ.

“Η μεγαλύτερη μείωση του αριθμού των επιβατών αναμένεται να σημειωθεί στην Ευρώπη, κυρίως κατά τη θερινή περίοδο, όταν καταγράφεται η μεγάλη κίνηση, ακολουθούμενη από αυτή στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού”.

Οι εκτιμήσεις δείχνουν επίσης ότι η διεθνής χωρητικότητα θα μπορούσε να μειωθεί έως και τα 2/3 από ό,τι είχε προβλεφθεί για τα τρία πρώτα τρίμηνα του τρέχοντος έτους, με αποτέλεσμα τα έσοδα των αεροπορικών εταιρειών να μειωθούν κατά 160 έως 253 δισ. δολ. για την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου.

Τον Φεβρουάριο, όταν ακόμη η επιδημία έμοιαζε να περιορίζεται στην επικράτεια της Κίνας, ο ICAO υπολόγιζε πως τα διαφυγόντα έσοδα για τις αεροπορικές εταιρείες θα ανέρχονταν σε περίπου 4-5 δισ. δολ. παγκοσμίως.

Έκτοτε όμως η εξάπλωση της πανδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο οδήγησε σε γενικευμένες ακυρώσεις δρομολογίων και την καθήλωση μεγάλου μέρους του διεθνούς στόλου των επιβατικών αεροσκαφών.

“Καθώς η σοβαρότητα και η διάρκεια της πανδημίας εξακολουθούν να είναι αβέβαιες, ο ICAO έχει αναπτύξει έξι διαφορετικούς ‘οδικούς χάρτες’ ανάκαμψης κάτω από δύο ενδεικτικά σενάρια, για να διερευνήσει τις πιθανές βραχυπρόθεσμες οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του COVID-19”, ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ICAO δρ. Fang Liu σε μήνυμά του στους εκπροσώπους των κρατών-μελών της ICAO.

Effects of Novel Coronaviru…

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024