Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αεροπορικές εταιρείες

Σε δυσχερή θέση η South African Airways, απολύει προσωπικό, πουλά slots

Τατιάνα Ρόκου - 23 Απρίλιος 2020, 11:10

Η κυβέρνηση της Νοτίου Αφρικής έχει αρνηθεί πρόσθετη χρηματοδότηση στην εθνική αεροπορική εταιρεία. Η χώρα έχει ήδη επενδύσει περισσότερα από 1,1 δισ. δολ. για να βοηθήσει τη South African Airways.


Η South African Airways ετοιμάζεται να απολύσει το σύνολο του προσωπικού της (4.708 άτομα). Αυτό αναμένεται έως τα τέλη Απριλίου, ως αποτέλεσμα του οικονομικού αντίκτυπου που έχει ο COVID-19 στη Νότια Αφρική και στο μέλλον της ταξιδιωτικής και τουριστικής βιομηχανίας στη χώρα.

Η αεροπορική εταιρεία θα πουλήσει όλα τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων δύο χρονοθυρίδων (slots) στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου.

Η κυβέρνηση της Νοτίου Αφρικής είχε αρνηθεί πρόσθετη χρηματοδότηση στην εθνική αεροπορική εταιρεία. Η χώρα έχει ήδη επενδύσει περισσότερα από 1,1 δισ. δολ. για να βοηθήσει τη South African Airways. Η αεροπορική εταιρεία θα πληρώνει ένα μηνιαίο μισθό για κάθε έτος υπηρεσίας στο προσωπικό της, πριν σταματήσει όλες τις δραστηριότητές της.

“Πρόκειται για μια θλιβερή και επικίνδυνη εξέλιξη όχι μόνο για τη Νιτια Αφρική, αλλά και για την ήπειρο στο συνολό της”, δήλωσε ο Cuthbert Ncube, πρόεδρος του Αφρικανικού Συμβουλίου Τουρισμού, εκφράζοντας την ανησυχία του.

Η South African Airways ήταν η κρατική αεροπορική εταιρεία της Νότιας Αφρικής. Με έδρα το Διεθνές Αεροδρόμιο O.R. Tambo, η αεροπορική εταιρεία συνδέει πάνω από 40 τοπικούς και διεθνείς προορισμούς σε όλη την Αφρική, την Ασία, την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική, τη Νότια Αμερική και την Ωκεανία από τη βάση της στο OR Tambo International Αεροδρόμιο στο Γιοχάνεσμπουργκ, με στόλο περισσότερων από 40 αεροσκαφών. Ο αερομεταφορέας εντάχθηκε στην Star Alliance τον Απρίλιο του 2006, τον πρώτο αφρικανικό αερομεταφορέα που υπέγραψε με μία από τις τρεις αεροπορικές συμμαχίες.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top