Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςMichael O'Leary (Ryanair): 'Ηλίθια ιδέα να πετάξουμε με άδεια τα μεσαία καθίσματα'
Αεροπορικές εταιρείες

Michael O'Leary (Ryanair): 'Ηλίθια ιδέα να πετάξουμε με άδεια τα μεσαία καθίσματα'

Ο επικεφαλής της Ryanair Michael O'Leary δήλωσε ότι η ιρλανδική low cost αεροπορική εταιρεία δε θα ξαναρχίσει τις πτήσεις, αν είναι υποχρεωμένη να κρατά άδεια τα μεσαία καθίσματα στα αεροπλάνα, ώστε να διατηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας εξαιτίας του κορονοϊού.

Σε συνέντευξή του στους Financial Times, ο επικεφαλής της Ryanair, Michael O’Leary λέει ότι προειδοποίησε την ιρλανδική κυβέρνηση πως, αν προβλέπει να επιβάλει τέτοιους κανόνες, “είτε θα πληρώσει το μεσαίο κάθισμα είτε δεν θα πετάξουμε”, επειδή “δεν μπορούμε να κερδίσουμε χρήματα με ποσοστό πληρότητας 66%”.

“Ακόμα κι αν το κάνουμε αυτό, το μεσαίο κάθισμα δεν προσφέρει απόσταση, οπότε είναι μια ηλίθια ιδέα που δεν επιτυγχάνει τίποτα ούτως ή άλλως”, πρόσθεσε.

Ο O’Leary ανέφερα ακόμη ότι οι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες θα πρέπει αντ’αυτού να πάρουν παράδειγμα από την Ασία και να επιβάλουν διαφορετικά μέτρα ασφαλείας, όπως το να αναγκάζουν τους επιβάτες να φορούν μάσκες ή να ελέγχουν τη θερμοκρασία τους στο αεροδρόμιο.

Η IATA έχει προβλέψει τεράστιες επιπτώσεις για τις αεροπορικές εταιρείες ως αποτέλεσμα του COVID-19, με τα χαμένα έσοδα φέτος να φθάσουν τα 314 δισ. δολ. Ακόμη, ο οργανισμος δήλωσε ότι οποιοσδήποτε κανόνας που έχει σχεδιαστεί για να ελαχιστοποιεί τη μετάδοση στις αερομεταφορές θα σταματήσει προσωρινά το φθηνό μοντέλο αεροπορικών ταξιδιών στο οποίο πρωτοστάτησε η Ryanair, αναγκάζοντας τους αερομεταφορείς να αυξήσουν τις τιμές κατά 50% ή να χρεωκοπήσουν.

Ο ανταγωνιστής της Ryanair, η easyJet, δήλωσε ότι αναμένει ότι οι πτήσεις με κοινωνική απόσταση θα “δουλέψουν” βραχυπρόθεσμα, δεδομένου ότι η ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια είναι πιθανό να μειωθεί ούτως ή άλλως, ακόμη και μετά τη μείωση των περιορισμών του lockdown.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024