Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠροχωρά το σχέδιο για το νέο λιμάνι στις Αλυκές Κ. Αχαΐας
Λιμένες

Προχωρά το σχέδιο για το νέο λιμάνι στις Αλυκές Κ. Αχαΐας

Ο αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Δυτικής Ελλάδας κατέθεσε πρόταση στην εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου στην Αθήνα να παραχωρηθεί στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας το λιμάνι των Αλυκών, μαζί και οι κοινόχρηστοι χώροι.

Στην υλοποίηση ενός σημαντικού έργου για το Δήμο Δυτικής Αχαΐας, στην αναβάθμιση του μικρού λιμανιού των Αλυκών, προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, κ. Φωκίωνα Ζαΐμη.

“Μια από τις περιοχές που είχαμε επισκεφθεί προεκλογικά με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, ήταν το λιμανάκι των Αλυκών της κάτω Αχαΐας. Αντικρίσαμε μια τραγική κατάσταση τόσο από θέματα που άπτονται της υγείας, όσο και νομιμότητας. Έτσι, κατόπιν διαλόγου με τον δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας Σπύρο Μυλωνά αλλά και υπό την καθοδήγηση ειδικών διαμορφώσαμε ένα σχέδιο γενικότερης αξιοποίησης”, δήλωσε ο κ. Ζαΐμης.

Στην πρώτη φάση του σχεδίου θα πρέπει να λυθούν μια σειρά από χρονίζοντα νομικά προβλήματα, όπως το ιδιοκτησιακό. Στο πλαίσιο αυτό ο αντιπεριφερειάρχης κατέθεσε πρόταση στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου στην Αθήνα να παραχωρηθεί στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας το λιμάνι των Αλυκών, μαζί και οι κοινόχρηστοι χώροι. Η ανωτέρω πρόταση έχει τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου Δυτικής Αχαΐας, κ. Μυλωνά, αλλά και ευρύτερα των κατοίκων της περιοχής.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024