Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ξενοδοχία

Με Προεδρικό Διάταγμα το ύψος των κτιρίων γύρω από την Ακρόπολη

Τατιάνα Ρόκου - 24 Απρίλιος 2020, 15:32

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας δήλωσε ότι το ύψος θα είναι αρκετά κάτω από το ανώτατο επιτρεπόμενο ύψος με βάση τον οικοδομικό κανονισμό.


Ερωτηθείς σήμερα σε σημερινή συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ για το ζήτημα του ύψους των κτιρίων γύρω από την περιοχή της Ακρόπολης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Χατζηδάκης παρέπεμψε αρχικά στην σχετική από απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), “το οποίο” είπε” –“και αυτό είναι από τις λίγες φορές που γίνεται στην Ελλάδα– “‘κύριοι εδώ θα γκρεμίσετε δύο ορόφους’”.

“Αυτό δεν το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ όλο αυτό το ανέχθηκε. Ο ΣΥΡΙΖΑ που κουνάει το δάχτυλο. Αυτό το κάνουμε εμείς, το Υπουργείο Πολιτισμού, επί κυβερνήσεως  Κυριάκου Μητσοτάκη». Όπως χαρακτηριστικά είπε ‘οι όροφοι θα γκρεμιστούν’. Τελεία. Από εκεί και πέρα το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι σε συζήτηση με το Υπουργείο Πολιτισμού και το Υπουργείο Τουρισμού και έχουμε καταλήξει σε ένα πλαίσιο. Θα βγάλουμε ένα Προεδρικό Διάταγμα, δηλαδή και εδώ θα δώσουμε τον λόγο στο ΣτΕ, όπως ζητούν οι κάτοικοι, όπως ζητούν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις. Το Προεδρικό Διάταγμα –θα το δούμε στις λεπτομέρειές του, δε θέλω να προκαταλάβω το ΣτΕ- αλλά προφανώς το ύψος θα είναι αρκετά κάτω από το ανώτατο επιτρεπόμενο ύψος με βάση τον οικοδομικό κανονισμό. Δηλαδή, όπως έγινε και στην περίπτωση του ξενοδοχείου, εξίσου ικανοποιητική για τις ευαισθησίες μας, των Ελλήνων και των Αθηναίων, θα είναι και η ρύθμιση σε σχέση με το ύψος των κτιρίων”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top