Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές Τάσεις'Τον Ιούλιο θα μπορούμε να δεχθούμε τουρίστες από το εξωτερικό' λέει ο υπουργός Επικρατείας
Τουριστική πολιτική

'Τον Ιούλιο θα μπορούμε να δεχθούμε τουρίστες από το εξωτερικό' λέει ο υπουργός Επικρατείας

Για τον εσωτερικό τουρισμό, σταδιακά θα υπάρξει άρση των περιορισμών νωρίτερα, θα υπάρξει δυνατότητα για μετακινήσεις χωρίς περιορισμούς εντός της χώρας προ του Ιουλίου όταν τα επιδημιολογικά δεδομένα θα είναι τέτοια πια ώστε να δικαιολογούν αυτού του τύπου μετακινήσεις.

Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6 ενόψει των αυριανών ανακοινώσεων του πρωθυπουργού, ο υπουργός Επικρατείας
 κ. Γιώργος Γεραπετρίτης, ερωτηθείς για μεταφορές και τουρισμό, ανέφερε ότι το θέμα των μεταφορών είναι “εν πολλοίς και ευρωπαϊκό, δεν μπορεί να λυθεί μόνο από εμάς και για το λόγο αυτό γίνονται πολύ έντονες διαβουλεύσεις σε επίπεδο ΕΕ, ιδίως Ευρωπαϊκής Επιτροπής”, παραπέμποντας και στο σημερινό Συμβούλιο Υπουργών Τουρισμού.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, ο υπουργός δήλωσε ακόμη: “Αυτό που διαφαίνεται είναι ότι θα υπάρξουν ειδικοί κανόνες, ιδίως για το κομμάτι του εξωτερικού τουρισμού, πιθανότατα θα έρχονται φιλοξενούμενοί μας αλλά θα έχουν κάποιας μορφής πιστοποίηση ότι έχουν ελεγχθεί και δεν είναι φορείς του ιού. Αυτό δεν μπορεί να έχει βεβαιότητα 100%, θα επιχειρήσουμε όμως με κάθε τρόπο να ελαχιστοποιήσουμε οποιαδήποτε πιθανότητα”, σημείωσε θέτοντας και την περιβαλλοντική ιδιαιτερότητα, που μένει ακόμη να αποδειχθεί, όπως είπε, ότι δεν υπάρχει σοβαρή εξάπλωση του ιού όταν υπάρχουν υψηλές θερμοκρασίες ή αναλόγως και της υγρασίας που υφίσταται. “Προσμετράμε όλα τα δεδομένα για το ζήτημα. Η πρόθεσή μας είναι, αν τα πράγματα πάνε με τη φορά που φαίνεται να πηγαίνουν”, δηλαδή με μια επιπεδοποίηση της καμπύλης κ.λπ., “η διάθεση είναι να ανοίξουμε τον τουρισμό σε δεύτερη φάση όχι μέσα στο μεταβατικό δίμηνο, τον Ιούλιο ας πούμε. Θα δεχθούμε να ανοίξουν τα εποχικά καταλύματα, να υποδεχθούν υπό όρους τον εξωτερικό τουρισμό με όσο το δυνατόν μεγαλύτερες προφυλάξεις”.

Για τον εσωτερικό τουρισμό, ανέφερε ότι “σταδιακώς θα υπάρξει άρση των περιορισμών νωρίτερα, θα υπάρξει δυνατότητα να μετακινηθούμε χωρίς περιορισμούς εντός της χώρας προ του Ιουλίου όταν τα επιδημιολογικά δεδομένα θα είναι τέτοια πια ώστε να δικαιολογούν αυτού του τύπου μετακινήσεις”.

“Το προφανές καλό είναι ότι τα έχουμε πάει πολύ καλά χάρη στη μεγάλη συμμόρφωση των πολιτών και τη γενικά καλή επιχειρησιακή λειτουργία του κράτους. Το κακό σε αυτό είναι ότι είμαστε η χώρα που θα είναι δέκτης των πάντων, θα είμαστε ο πιο προσφιλής τουριστικός προορισμός από μια πολύ μικρότερη παγκόσμια τουριστική πίτα, ιδίως ευρωπαϊκή. Εμείς θα είμαστε ο πιο υψηλός τουριστικός προορισμός διότι όλοι οι ανταγωνιστικοί τουριστικοί προορισμοί βρίσκονται σε πολύ μεγάλη δυσχέρεια, Ισπανία, Ιταλία, Τουρκία, αλλά θα συγκεντρώσουμε από το μικρότερο ποσοστό τουρισμού, σχεδόν το σύνολό του”, επεσήμανε.

Επικαλούμενος δε, τα δημοσιεύματα διεθνούς Τύπου, εκτίμησε ότι η θετική παρουσία της χώρας στο εξωτερικό θα κλιμακωθεί ακόμη περισσότερο προσεχώς, καθώς έχουν ήδη αναληφθεί πολύ σημαντικές δράσεις προώθησης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, και γενικώς του ελληνικού branding. “Εκείνο το οποίο μένει, είναι ότι ανεβαίνει συνολικά το ελληνικό branding. Δεν είναι μόνον ο τουρισμός, αλλά εκεί που χωλαίναμε πάντοτε -και ήταν πρόβλημα για κάποιον ο οποίος θα ήθελε να εγκατασταθεί ίσως και για λίγο περισσότερο χρόνο- ήταν ότι δεν είχαμε την παράσταση, ότι μπορούσαμε να παρέχουμε ικανές υπηρεσίες στους πολίτες. Πλέον και αυτό καταρρίπτεται. Οποιοσδήποτε μπορεί να αισθάνεται ασφαλής στην Ελλάδα” είπε ο κ. Γεραπετρίτης.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024