Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕπίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Τουρισμού για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο επανεκκίνησης
Τουριστική πολιτική

Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Τουρισμού για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο επανεκκίνησης

Ο υπεύθυνος του κοινοβουλευτικού τομέα τουρισμού του Κινήματος Αλλαγής κ. Γεώργιος Φραγγίδης ζητά από τον κ. Χάρη Θεοχάρη υπουργό να ενημερώσει τη Βουλή με ποιες ενέργειες η κυβέρνηση θα προστατεύσει τους εργαζόμενους στον τουρισμό και θα ενισχύσει τη ρευστότητα και την ανταγωνιστικότητα των τουριστικών επιχειρήσεων.

Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη (ΑΠ: 635/26-4-2020) κατέθεσε χθες στη Βουλή ο υπεύθυνος του κοινοβουλευτικού τομέα τουρισμού του Κινήματος Αλλαγής κ. Γεώργιος Φραγγίδης, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση οφείλει να παρουσιάσει άμεσα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στήριξης και επανεκκίνησης του τουρισμού. Ζητά από τον υπουργό να ενημερώσει τη Βουλή αν υφίσταται τέτοιο σχέδιο και με ποιες ενέργειες η κυβέρνηση θα προστατεύσει τους εργαζόμενους στον τουρισμό και θα ενισχύσει τη ρευστότητα και την ανταγωνιστικότητα των τουριστικών επιχειρήσεων.

Τονίζει ότι τα μέχρι τώρα οικονομικά μέτρα δεν επαρκούν για να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων και των επιχειρήσεων του κλάδου. Αναφέρει ότι “οι προβλέψεις δείχνουν πτώση του τζίρου κατά 50%, δεκάδες ιδιοκτήτες έβαλαν πωλητήριο στις μονάδες τους υπό την πίεση της ρευστότητας, πάνω από 3.000 ξενοδοχεία θα παραμείνουν κλειστά φέτος το καλοκαίρι και όσα ανοίξουν πιθανότατα θα αναγκαστούν να λειτουργήσουν με λιγότερο προσωπικό”.

Επίσης, “το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος υποδεικνύει ότι θα χρειαστούν κεφάλαια κίνησης περίπου 1,8 δισ. ευρώ για την επανεκκίνηση των τουριστικών επιχειρήσεων”. Ο κίνδυνος στρατιές εργαζομένων να οδηγηθούν στην ανεργία, οι συναφείς κλάδοι του τουρισμού να μαραζώσουν και να απειληθεί άμεσα η κοινωνική συνοχή, είναι υπαρκτός.

Ο κ. Φραγγίδης υπογραμμίζει ότι ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τον τουρισμό θα πρέπει να περιέχει τις παραμέτρους της  εξασφάλισης της υγείας των ταξιδιωτών, την προβολή της Ελλάδας ως ασφαλούς προορισμού, την προστασία των εργαζομένων και της απασχόλησης, την ενίσχυση της ρευστότητας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού, των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και της αειφορίας, το άνοιγμα σε νέες αγορές.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024