Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Το Υπουργείο Τουρισμού ενημέρωσε τους ευρωβουλευτές της ΝΔ για το σχέδιο της επόμενης μέρας στον τουρισμό

Τατιάνα Ρόκου - 29 Απρίλιος 2020, 12:22

Έχει προγραμματιστεί τηλεδιάσκεψη και με τους φορείς του τουριστικού κλάδου προκειμένου οι ευρωβουλευτές να έχουν μια συνολική εικόνα των προβλημάτων και να συντονίσουν τη δράση τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.


Η ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού, στο πλαίσιο εξόδου από την υγειονομική κρίση, παρουσίασε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ελλήνων ευρωβουλευτών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, το σχέδιο της επόμενης μέρας στον τομέα του τουρισμού, ο οποίος αποτελεί την “ατμομηχανή” της ελληνικής οικονομίας.

Με πρωτοβουλία του αντιπροέδρου της Κ.Ο του ΕΛΚ και επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη, στην εβδομαδιαία τηλεδιάσκεψη των Ευρωβουλευτών, συμμετείχαν ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης και ο υφυπουργός κ. Μάνος Κόνσολας, οι οποίοι παρείχαν αναλυτική ενημέρωση για τις σοβαρές συνέπειες που προκαλεί η πανδημία στις επιχειρήσεις και στους εργαζόμενους του τουριστικού κλάδου, επισήμαναν ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία του τουρισμού και συζήτησαν τη συμβολή των ευρωβουλευτών για τη συγκρότηση ενός κοινού ευρωπαϊκού πλαισίου για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού στον τουρισμό.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να υπάρχει μια συνεχής ενημέρωση και συνεργασία προκειμένου να συγκροτηθεί ένα ευρωπαϊκό μέτωπο για τη διαχείριση της επόμενης μέρας. Παράλληλα έχει προγραμματιστεί τηλεδιάσκεψη και με τους φορείς του τουριστικού κλάδου προκειμένου οι ευρωβουλευτές να έχουν μια συνολική εικόνα των προβλημάτων και να συντονίσουν τη δράση τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από την έναρξη της πανδημίας έχουν κατατεθεί από τους ευρωβουλευτές ερωτήσεις προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον αντίκτυπο της πανδημίας στον τουρισμό.

Εν τω μεταξύ, οι Έλληνες ευρωβουλές του ΕΛΚ κατέθεσαν γραπτή κοινοβουλευτική ερώτηση προς την Επιτροπή σχετικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας στην ναυτιλία, που επίσης πλήττεται σοβαρά.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top