Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδόχοι Ιωαννίνων: 'Πολλαπλές οι αρνητικές συνέπειες από το μεταναστευτικό στην περιοχή μας'
Περιφέρεια

Ξενοδόχοι Ιωαννίνων: 'Πολλαπλές οι αρνητικές συνέπειες από το μεταναστευτικό στην περιοχή μας'

Οι τουριστικοί φορείς των Ιωαννίνων ζητούν να μάθουν ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για πιθανό κρούσμα κορονοϊού που θα προκύψει σε ξενοδοχειακή επιχείρηση της περιοχής που φιλοξενεί πρόσφυγες και μετανάστες.

Φορείς του τουρισμού στο νομό Ιωαννίνων (Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων, Σύλλογος Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Επιπλωμένων Διαμερισμάτων Ν. Ιωαννίνων και Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου) δηλώνουν κατηγορηματικά ότι δεν επιθυμούν να φιλοξενήσουν στην περιοχή τους άλλους πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς “ο μεταναστευτικός πληθυσμός στην περιοχή μας αριθμητικά έχει χτυπήσει ‘κόκκινο'”.

“Το μεταναστευτικό – προσφυγικό έχει τέτοια δυναμική, που σε συνδυασμό με την μέχρι τώρα αντιμετώπισή του, τείνει να δημιουργήσει μόνιμες αρνητικές καταστάσεις που στο μέλλον δύσκολα θα μπορούν να αναστραφούν. Η οικονομική δραστηριότητα του τόπου και οι θέσεις εργασίας θα επηρεαστούν σε μεγάλο βαθμό από αυτές τις εξελίξεις”, αναφέρουν.

“Θεωρούμε ότι αυτήν τη στιγμή ο Νόμος Ιωαννίνων και οι πολίτες του αντιμετωπίζονται ως πολίτες γ’ κατηγορίας. Ο μεταναστευτικός πληθυσμός στην περιοχή μας αριθμητικά έχει χτυπήσει “κόκκινο”. Και ερωτούμε:
1) Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για πιθανό κρούσμα κορονοϊού που θα προκύψει σε ξενοδοχειακή επιχείρηση της περιοχής μας που φιλοξενεί πρόσφυγες και μετανάστες;
2) Ποιος θα αναλάβει τις συνέπειες της δυσφήμισης που θα υποστεί ο προορισμός από αυτές τις ενέργειες;
3) Ποιος μπορεί να μας εγγυηθεί για την μη μετάδοση του κορονοϊού στις περιοχές που υφίστανται δομές που φιλοξενούν πρόσφυγες και μετανάστες;
4) Ποιος μπορεί να μας εγγυηθεί για την μη αποτροπή παραβατικών ενεργειών και περιστατικών βίας;
5) Ποιος θα αναλάβει να αποζημιώσει τις περιουσίες των πολιτών που γειτνιάζουν με αυτές τις δομές λόγω της απαξίωσης που θα υποστούν;

Οι τουριστικοί φορείς ζητούν από την κυβέρνηση, τους τοπικούς βουλευτές, τους αυτοδιοικητικούς Α’ και Β’ βαθμού, την ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ και τις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην περιοχή να πάρουν δημόσια θέση και να τους διαβεβαιώσουν ότι τίποτα από όλα τα παραπάνω δε θα συμβούν. “Ξεκαθαρίζουμε” ότι δεν επιθυμούμε να φιλοξενήσουμε στην περιοχή μας άλλους πρόσφυγες και μετανάστες“, καταλήγουν.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024