Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΟι ταξιδιωτικοί περιορισμοί καταβαραθρώνουν την επιβατική ζήτηση στις αερομεταφορές
Αερομεταφορές

Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί καταβαραθρώνουν την επιβατική ζήτηση στις αερομεταφορές

'Ο κλάδος βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση και ακόμη δεν έχουμε πιάσει πάτο', λέει Alexandre de Juniac, γενικός διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος της IATA.

Η διεθνής επιβατική ζήτηση μειώθηκε κατά 55,8% τον Μάρτιο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019, ποσοστό πολύ χειρότερο από την ετήσια πτώση κατά 10,3% τον Φεβρουάριο. Όλες οι περιοχές του κόσμου κατέγραψαν διψήφιο ποσοστό πτώσης της κίνησης. Η χωρητικότητα μειώθηκε κατά 42,8% και ο συντελεστής φορτίου έπεσε κατά 18,4 ποσοστιαίες μονάδες, στο 62,5%.

Η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της παγκόσμιας επιβατικής κυκλοφορίας για τον Μάρτιο του 2020, δείχνοντας ότι η ζήτηση (μετρούμενη σε συνολικά έσοδα επιβατών σε χιλιόμετρα ή RPK) έπεσε κατά 52,9% σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση στην πρόσφατη ιστορία, αντανακλώντας τον αντίκτυπο των κυβερνητικών ενεργειών ανά τον κόσμο για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του COVID-19. Σε εποχικά προσαρμοσμένους όρους, οι συνολικοί όγκοι επιβατών επέστρεψαν στα επίπεδα που παρατηρήθηκαν τελευταία το 2006. Η χωρητικότητα του Μαρτίου (ASK) μειώθηκε κατά 36,2% και ο συντελεστής φορτίου έπεσε κατά 21,4 ποσοστιαίες μονάδες στο 60,6%.

“Ο Μάρτιος ήταν καταστροφικός μήνας για την αεροπορία. Οι αεροπορικές εταιρείες ένιωσαν προοδευτικά τον αυξανόμενο αντίκτυπο του σχετικού με τον COVID-19 κλεισίματος των συνόρων και των περιορισμών στην κινητικότητα, συμπεριλαμβανομένων των εγχώριων αγορών. Η ζήτηση βρέθηκε στο ίδιο επίπεδο με το 2006, αλλά τώρα διαθέτουμε διπλάσιους στόλους και υπαλλήλους. Ακόμη, χειρότερα, γνωρίζουμε ότι η κατάσταση επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο τον Απρίλιο και τα περισσότερα σημάδια δείχνουν μια αργή ανάκαμψη“, δήλωσε ο Alexandre de Juniac, γενικός διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος της IATA.

Και κατέληξε: “Ο κλάδος βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση και ακόμη δεν έχουμε πιάσει πάτο. Αλλά θα έρθει μια στιγμή -σύντομα, ελπίζω- όταν οι Αρχές θα είναι έτοιμες να αρχίσουν να χαλαρώνουν τους περιορισμούς στην κινητικότητα και θα ανοίξουν τα σύνορα. Είναι επιτακτική ανάγκη οι κυβερνήσεις να συνεργαστούν με την αεροπορική βιομηχανία τώρα για να προετοιμαστούν για εκείνη την ημέρα. Είναι ο μόνος τρόπος να διασφαλιστεί ότι έχουμε λάβει μέτρα για να διατηρήσουμε τους επιβάτες ασφαλείς κατά τη διάρκεια των ταξιδιών και να διαβεβαιώσουμε τις κυβερνήσεις ότι η αεροπορία δε θα είναι φορέας εξάπλωσης της νόσου. Πρέπει επίσης να αποφύγουμε τη σύγχυση και την πολυπλοκότητα που ακολούθησε την 9/11. Τα παγκόσμια πρότυπα που είναι αμοιβαία αποδεκτά και λειτουργικά εφαρμόσιμα θα είναι κρίσιμα για την επίτευξη αυτού του στόχου. Ο μόνος τρόπος για να φτάσουμε εκεί είναι να συνεργαστούμε”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024