Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΗ διεύθυνση του Heathrow κατηγορεί τη βρετανική κυβέρνηση για απραξία στις αερομεταφορές
Αερομεταφορές

Η διεύθυνση του Heathrow κατηγορεί τη βρετανική κυβέρνηση για απραξία στις αερομεταφορές

Το αεροδρόμιο Heathrow βρίσκεται σε επικοινωνία με ανάλογα μεγάλα αεροδρόμια-κόμβους σε όλο τον κόσμο για να συμφωνήσουν από κοινού σε ένα σύνολο υγειονομικών προτύπων παρόμοιο με τους ελέγχους ασφαλείας όταν αρθούν οι περιορισμοί.

Η Βρετανία κινδυνεύει να καταστρέψει τον τομέα των αερομεταφορών της και να πνίξει οποιαδήποτε ευρύτερη οικονομική ανάκαμψη αφού απέτυχε να ακολουθήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γαλλία στηρίζοντας τις αεροπορικές της εταιρείες, προειδοποίησε ο επικεφαλής του Αεροδρομίου Heathrow του Λονδίνου.

Όπως αναφέρει το Reuters, στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ευρώπης η εμπορική δραστηριότητα εξαφανίστηκε τον Απρίλιο, με τον αριθμό των επιβατών να μειώνεται κατά 97%, αφήνοντας πολλές αεροπορικές εταιρείες όπως η Virgin Atlantic στο χείλος της χρεωκοπίας.

“Είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι η βρετανική κυβέρνηση ξεχωρίζει παγκοσμίως ως μία από τις λίγες χώρες που δεν υποστηρίζουν τον αεροπορικό τους τομέα”, δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος του Heathrow, John Holland-Kaye.

“Νομίζω ότι όλα έχουν να κάνουν με την έλλειψη κατανόησης ίσως του πόσο ζωτικής σημασίας είναι οι αερομεταφορές για την υπόλοιπη οικονομία”.

Η παγκόσμια αεροπορία έχει σχεδόν σταματήσει, καθώς κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο παύουν τις οικονομικές τους δραστηριότητες για να αποτρέψουν την εξάπλωση του COVID-19, αναγκάζοντας τις αεροπορικές εταιρείες να περικόψουν ή να αναστείλουν χιλιάδες θέσεις εργασίας, να καθηλώσουν αεροπλάνα και να ζητήσουν κρατικές ενισχύσεις.

Η Virgin Atlantic βρίσκεται εδώ και εβδομάδες σε συνομιλίες με τη βρετανική κυβέρνηση για ένα πακέτο διάσωσης και ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης της, ο Richard Branson, δήλωσε ότι χωρίς πακέτο, η εταιρεία θα χρεωκοπήσει.

Το σωματείο των πιλότων BALPA απάντησε στο νέο ότι η Ryanair περιέκοψε 3.000 θέσεις εργασίας, λέγοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να “σταματήσει να ονειρεύεται” και να παρέμβει. Σε απάντηση, η κυβέρνηση λέει ότι παρέχει υποστήριξη μέσω φορολογικών ελαφρύνσεων, προγράμματα μισθοδοσίας σε κατάσταση υποχρεωτικής αργίας και προσφέροντας δάνεια.

“Έχουμε τον τρίτο μεγαλύτερο τομέα αερομεταφορών στον κόσμο και αν δε δράσουμε τώρα θα μπορούσαμε να τον χάσουμε”, δήλωσε ο Holland-Kaye.

Το αεροδρόμιο Heathrow βρίσκεται σε επικοινωνία με ανάλογα μεγάλα αεροδρόμια-κόμβους σε όλο τον κόσμο για να συμφωνήσουν από κοινού σε ένα σύνολο υγειονομικών προτύπων παρόμοιο με τους ελέγχους ασφαλείας όταν αρθούν οι περιορισμοί. Οι επιβάτες θα πρέπει να αναμένουν ελέγχους θερμοκρασίας, περισσότερους αυτοματισμούς για τη μείωση της ανθρώπινης επαφής και τη χρήση μάσκας στις πτήσεις.

Ο Holland-Kaye θεωρεί ότι η έννοια της κοινωνικής απόστασης δε θα λειτουργούσε για αεροδρόμια και τις αεροπορικές εταιρείες. “Πολύ λιγότεροι άνθρωποι θα μπορούσαν να πετάξουν. Πολλά από τα δρομολόγια δε θα ήταν βιώσιμα και αυτό θα οδηγούσε σε ακόμη περισσότερες απώλειες θέσεων εργασίας στον τομέα των αερομεταφορών”, είπε.

“Πιο σημαντικό, θα απέκοπτε το Ηνωμένο Βασίλειο από τις βασικές εμπορικές του αγορές. Τα επιβατικά αεροσκάφη από το Heathrow μεταφέρουν το 40% των εισαγωγών και εξαγωγών του Ηνωμένου Βασιλείου. Εάν δεν θα έχουμε αυτά τα επιβατικά αεροπλάνα, τότε δεν μπορούμε να κάνουμε την οικονομία της χώρας να επανεκκινήσει”.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Αεροδρομίου Heathrow, John Holland-Kaye.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024