Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsTUI: Ελλάδα, Κύπρος, Πορτογαλία, Βαλεαρίδες Νήσοι, Αυστρία, Βουλγαρία να ανοίξουν για τουρισμό
TOs

TUI: Ελλάδα, Κύπρος, Πορτογαλία, Βαλεαρίδες Νήσοι, Αυστρία, Βουλγαρία να ανοίξουν για τουρισμό

Η TUI καλεί την ΕΕ για τη δημιουργία 'οδικού χάρτη' ευρωπαϊκού τουρισμού στη μετά COVID-19 εποχή και το άνοιγμα στον τουρισμό και τα αεροπορικά ταξίδια σε χώρες και περιοχές της Ευρώπης που έχουν σημειώσει ικανοποιητική πρόοδο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της TUI Group, Fritz Joussen, ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναπτύξει έναν “οδικό χάρτη” για ταξίδια εντός της Ευρώπης μόλις τελειώσει η πανδημία του COVID-19. Δήλωσε ακόμη ότι το ενδιαφέρον για ταξίδια μεταξύ των Ευρωπαίων πελατών εξακολουθεί να είναι υψηλό.

“Η κίνηση στους ιστότοπους κρατήσεων είναι 90% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, αν και τα ταξίδια δεν είναι προς το παρόν δυνατά”, δήλωσε ο Joussen. “Οι κρατήσεις για το 2021 βρίσκονται επίσης σε ευνοϊκό επίπεδο. Πρέπει τώρα να βγούμε καλά από την κρίση. Ο τουρισμός εντός της Ευρώπης χρειάζεται σαφή προοπτική. Η ΕΕ και τα κράτη-μέλη πρέπει να αναπτύξουν έναν ‘οδικό χάρτη’ για ταξίδια εντός της Ευρώπης και να καταστήσουν δυνατές τις διακοπές το 2020.

Αυτό περιλαμβάνει το άνοιγμα στον τουρισμό και τα αεροπορικά ταξίδια σε χώρες και περιοχές της Ευρώπης που έχουν σημειώσει ικανοποιητική πρόοδο και προωθούν ενεργά την επιστροφή των παραθεριστών σε αυτές, όπως η Ελλάδα, η Κύπρος, η Πορτογαλία, οι Βαλεαρίδες Νήσοι, η Αυστρία ή η Βουλγαρία. Οι διακοπές στο σπίτι είναι μια προσφορά, αλλά δεν πρέπει να είναι η μόνη απάντηση για την Ευρώπη και τους Ευρωπαίους”.

Τα σχόλια του Joussen γίνονται αφότου η TUI China ανακοίνωσε ότι συνεχίζει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες για τους ντόπιους παραθεριστές και τώρα προσφέρει κυρίως σύντομα ταξίδια στα βουνά και τα κινεζικά παραλιακά θέρετρα, με το πακέτο “TUI Selection“.

“Τα γραφεία μας στο Πεκίνο και τη Σαγκάη λειτουργούσαν επίσης κατά τη διάρκεια της κρίσης, αλλά οι διακοπές δεν μπορούσαν να πουληθούν. Τώρα βλέπουμε μια σαφή ζήτηση για ταξίδια διακοπών. Η TUI China θα αυξήσει σταδιακά το φάσμα των προσφορών της τις επόμενες εβδομάδες”, δήλωσε ο Joussen.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024