Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ευρωπαϊκή Ένωση

Νέα ερώτηση της Ελ. Βόζεμπεργκ για την επανεκκίνηση των ταξιδίων

Τατιάνα Ρόκου - 04 Μάιος 2020, 14:41

H Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ε.Λ.Κ. ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναπτύξει άμεσα κοινά ευρωπαϊκά πρωτόκολλα για ελεγχόμενες υγειονομικά μετακινήσεις, που θα ενισχύσουν την τουριστική κίνηση.


Σε συνέχεια σειράς ερωτήσεων που έχει καταθέσει η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κα Ελίζα Βόζεμπεργκ - Βρυωνίδη, προς την Κομισιόν και το Συμβούλιο, τόσο για τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 στον τουρισμό και τις μεταφορές όσο και για τη δημιουργία ενός σχεδίου ανάκαμψης και ενίσχυσης της τουριστικής δραστηριότητας, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής κατέθεσε νέα ερώτηση για την επανεκκίνηση των ταξιδίων.

Η κα Βόζεμπεργκ, που είναι αρμόδια για θέματα μεταφορών, τουρισμού και ναυτιλίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επισημαίνει τις τεράστιες αρνητικές συνέπειες που έχει υποστεί ο κλάδος του τουρισμού και ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναπτύξει άμεσα κοινά ευρωπαϊκά πρωτόκολλα για ελεγχόμενες υγειονομικά μετακινήσεις, που θα ενισχύσουν την τουριστική κίνηση.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως ακολούθως:

“Ένας από τους τομείς που έχει επηρεαστεί αρνητικά από την πανδημία COVID-19 παραμένει ο τομέας του τουρισμού και των ταξιδίων με την κατάσταση να επιδεινώνεται καθημερινά. Καθώς ο κλάδος αντιμετωπίζει εξελισσόμενες προκλήσεις, η συντονισμένη αντίδραση σε επίπεδο ΕΕ είναι υψίστης σημασίας. Το άνευ προηγουμένου κλείσιμο των διεθνών συνόρων και η προσωρινή διακοπή παραδοσιακών ταξιδιωτικών προορισμών δημιουργούν μια τεράστια επιχειρησιακή πρόκληση για όλους τους κλάδους της οικονομίας που σχετίζονται με τις μεταφορές και τον τουρισμό.

Ο επίτροπος εσωτερικής αγοράς Τ. Breton έχει επισημάνει ότι ο τουρισμός είναι ο πρώτος τομέας της οικονομίας που επλήγη και πιθανότατα ο τελευταίος που θα ανακάμψει από την κρίση. Πράγματι, εξαιτίας του COVID-19 υπάρχει μια πτώση χωρίς προηγούμενο στη ζήτηση και μια de facto παύση, με αποτέλεσμα ο τουρισμός αυτός να αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα ρευστότητας.

Δεδομένου ότι για να στηριχθεί ο κλάδος του τουρισμού σε ολόκληρη την ΕΕ απαιτείται μια εναρμονισμένη προσέγγιση στον τομέα των ταξιδίων με κοινούς κανόνες, έτσι ώστε να μην δημιουργείται σύγχυση στους ταξιδιώτες με τα κατά περίπτωση μέτρα που ισχύουν σε κάθε κράτος μέλος ξεχωριστά και προκειμένου να επανέλθει σταδιακά η κανονικότητα στα ταξίδια, ερωτάται η Επιτροπή:

Προτίθεται να υιοθετήσει άμεσα κοινά ευρωπαϊκά πρωτόκολλα για ελεγχόμενες υγειονομικά μετακινήσεις, προκειμένου ενόψει της θερινής περιόδου να ενισχυθεί η τουριστική κίνηση και τα ταξίδια;”

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top