Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Περιβάλλον

Παράνομες κατασκευές και δρόμοι προς τον αιγιαλό, στον Κυπαρισσιακό κόλπο

Τατιάνα Ρόκου - 05 Μάιος 2020, 13:58

Σε έλεγχο από τους επιθεωρητές του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας στην περιοχή του Κυπαρισσιακού κόλπου, στο Νομό Μεσσηνίας διαπιστώθηκε διάνοιξη και κατασκευή 5 οδών πρόσβασης προς τον αιγιαλό, που δεν πρέπει να υφίστανται, και παράνομες κατασκευές (ξύλινες και μεταλλικές εξέδρες, τοιχία για καφεστίαση, αναψυχή και για ξενοδοχεία).


Μετά από εντολή του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστή Χατζηδάκη, κλιμάκιο των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, πραγματοποίησαν έλεγχο στην περιοχή του Κυπαρισσιακού κόλπου, στο Νομό Μεσσηνίας, με αντικείμενο την εξέταση της εφαρμογής των διατάξεων του υφιστάμενου Προεδρικού Διατάγματος Προστασίας της περιοχής.

Κατά τον έλεγχο, οι επιθεωρητές διαπίστωσαν τρεις σημαντικές παραβάσεις:

  • Τη διάνοιξη και κατασκευή 5 οδών πρόσβασης προς τον αιγιαλό, οι οποίοι σύμφωνα με το Π.Δ. δεν πρέπει να υφίστανται, καθώς χρησιμοποιούνται για οχλούσες δραστηριότητες (μηχανοκίνητοι αγώνες, διέλευση και οχημάτων βαρέως τύπου κ.λπ).
  • Την ύπαρξη μιας αυθαίρετης κατοικίας στην περιοχή “Βουνάκι”, καθώς και παράνομες κατασκευές (ξύλινες και μεταλλικές εξέδρες, τοιχία για καφεστίαση, αναψυχή και για ξενοδοχεία).

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναλαμβάνει πλέον συντονιστικό ρόλο για όλες τις αρμόδιες εθνικές και τοπικές αρχές, ώστε να ληφθούν τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία μέτρα για την παύση των προαναφερόμενων παραβάσεων.

Για το θέμα του Κυπαρισσιακού και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο κ. Χατζηδάκης δηλώνει: “Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τάξη στον Κυπαρισσιακό Κόλπο, όχι μόνο για λόγους εφαρμογής του ενωσιακού και εθνικού δικαίου, αλλά και για λόγους συνειδησιακούς. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να είναι ο Κυπαρισσιακός πραγματικά προστατευμένος. Οι περιοχές αυτής της κατηγορίας είναι εθνικός πλούτος και χρειάζονται αυξημένη προσοχή από όλους μας”.

Να σημειωθεί ότι η περιοχή του Κυπαρισσιακού Κόλπου που προστατεύει το ισχύον Προεδρικό Διάταγμα, είναι ενταγμένη στο ευρωπαϊκό οικολογικό δίκτυο NATURA 2000, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη περιοχή ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας Caretta Caretta και περιλαμβάνει τον τύπο οικοτόπου προτεραιότητας 2250 “Θίνες των παραλιών με JuniperusSpp”.Στη φωτογραφία, άποψη του Κυπαρισσιακού Κόλπου (φωτό: Αρχέλων).


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top