Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΗ Airbnb απολύει το 25% των εργαζομένων της
Διαμοιραζόμενη οικονομία

Η Airbnb απολύει το 25% των εργαζομένων της

Ο διευθύνων σύμβουλος της Airbnb ανακοίνωσε την απόλυση σχεδόν του 25% από τα 7.500 μέλη του εργατικού δυναμικού της σε όλο τον κόσμο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Airbnb, Brian Chesky, η οποία έχει δεχθεί σφοδρό πλήγμα από την πανδημία του νέου κορονοϊού και των μέτρων απαγόρευσης, ανακοίνωσε με επιστολή του προς τους εργαζομένους της εταιρείας την απόλυση σχεδόν του 25% (1.900 άτομα) από τα 7.500 μέλη του εργατικού δυναμικού της σε όλο τον κόσμο.

Η Airbnb, που πρόσφατα συγκέντρωσε 2 δισ. δολ. από επενδυτές ώστε να ανταπεξέλθει στην κρίση της πανδημίας δήλωσε ότι θα προσφέρει τουλάχιστον μισθούς 14 εβδομάδων στο προσωπικό που πλήττεται. Επισης θα καλύψει την ιατρική ασφάλιση μέχρι το τέλος της χρονιάς για τους εργαζόμενους εκτός ΗΠΑ και για ένα χρόνο για τους Αμερικανούς υπαλλήλους της.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ακόμη ότι θα υπαναχωρήσει (ή θα βάλει προσωρινά σε παύση) τα πρόσφατα σχέδιά της, όπως επενδύσεις σε ξενοδοχεία και πολυτελή θέρετρα αλλά και πτήσεις.

“Περνάμε συλλογικά την πιο οδυνηρή κρίση της ζωής μας”, έγραψε ο Brian Chesky. Ο διευθύνων σύμβουλος της Airbnb δήλωσε ότι δεν είναι ξεκάθαρο το πότε τα ταξίδια θα επιστρέψουν ή όταν αυτό γίνει, ποια μορφή θα έχουν πλέον. “Αν και γνωρίζουμε ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα της Airbnb θα ανακάμψει πλήρως, οι αλλαγές που θα γίνουν δεν είναι ούτε προσωρινές ούτε βραχυχρόθεσμες”, ανέφερε.

Αλλά συμπλήρωσε ακόμη στην επιστολή τους προς τους εργαζομένους της εταιρείας: “Τα ταξίδια στο νέο αυτό κόσμο θα μοιάζουν διαφορετικά και γι’αυτό χρειάζεται να εξελίσσουμε την Airbnb ανάλογα. Οιάνθρωποοι θα χρειαστούν επιλογές που θα είναι πιο κοντά στο σπίτι τους, πιο ασφαλείς και πιο οικονομικές. Αλλά επίσης θα αναζητούν κάτι που φαίνεται να τους έχει λέιψε, την ανθρώπινη επαφή”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024