Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΗ Virgin Atlantic προχωρά σε 3.150 απολύσεις και εγκαταλείπει το αεροδρόμιο Gatwick
Αεροπορικές εταιρείες

Η Virgin Atlantic προχωρά σε 3.150 απολύσεις και εγκαταλείπει το αεροδρόμιο Gatwick

Η εταιρεία σχεδιάζει να διατηρήσει το χαρτοφυλάκιο των χρονοθυρίδων (slots) της στο Gatwick, εξετάζοντας μια πιθανή επιστροφή, εάν και όταν επιστρέψει η επιβατική ζήτηση.

Περίπου 3.150 εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους εάν η Virgin Atlantic εφαρμόσει το σχέδιό της να μειώσει το κόστος και να μετατοπίσει τις επιχειρήσεις της από το αεροδρομίο Gatwick στο Heathrow, το δεύτερο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στον κόσμο.

“Έχουμε αντιμετωπίσει πολλές καταιγίδες από την πρώτη μας πτήση πριν από 36 χρόνια, αλλά καμία δεν ήταν τόσο καταστροφική όσο αυτή του COVID-19 και οι σχετικές απώλειες ζωής και επιβίωσης για τόσους πολλούς”, δήλωσε ο Shai Weiss, διευθύνων σύμβουλος της Virgin Atlantic. “Ωστόσο, για να διαφυλάξουμε το μέλλον μας και να αναδειχθούμε ως μια βιώσιμη, κερδοφόρα επιχείρηση, τώρα είναι η στιγμή για περαιτέρω δράση για τη μείωση του κόστους μας, τη διατήρηση μετρητού και την προστασία όσο το δυνατόν περισσότερων θέσεων εργασίας. Μακάρι να μη συνέβαινε αυτό, αλλά θα πρέπει να μειώσουμε τον αριθμό των ατόμων που απασχολούμε. Η δέσμευση των ανθρώπων μας σε όλη αυτήν την κρίση δεν ήταν παρά απίστευτη και η ενσάρκωση του αληθινού πνεύματος της Virgin”.

Επίσης, η Virgin δε θα χρησιμοποιεί πλέον το στόλο των 7 τετρακίνητων Boeing 747-400s που διαθέτει, ενώ τα 4 Airbus A330-200s θα αποσυρθούν σε δύο χρόνια, όπως είχε προγραμματιστεί.

Στην ανακοίνωσή της, η εταιρεία επεσήμανε τα περιβαλλοντικά οφέλη από τη μετάβαση σε έναν ισχυρό στόλο που αποτελείται εξ ολοκλήρου από δικινητήρια αεροπλάνα, λέγοντας ότι η κίνηση αυτή θα μείωνε το διοξείδιο του άνθρακα ανά έσοδα εκπομπών τονοχιλιομέτρων (RTK) κατά περίπου 10%.

Η εταιρεία σχεδιάζει να διατηρήσει το χαρτοφυλάκιο των χρονοθυρίδων (slots) της στο Gatwick, εξετάζοντας μια πιθανή επιστροφή, εάν και όταν επιστρέψει η επιβατική ζήτηση. Αλλά η απομάκρυνση από το αεροδρόμιο του νότιου Λονδίνου εγείρει περαιτέρω ανησυχίες για το μεσοπρόθεσμο μέλλον της.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024