Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστικά καταλύματα

Δικαστική απόφαση: Η ΣΕΤΚΕ δεν αναγνωρίζεται ως μοναδικός φορέας προς έκδοση της Καρτέλας Ενημέρωσης Πελάτη

Βίκυ Καραντζαβέλου - 07 Μάιος 2020, 10:49

Οι επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων έχουν την υποχρέωση ανάρτησης, σε εμφανές σημείο της επιχείρησης 'Καρτέλας Ενημέρωσης Πελάτη', την οποία παραλαμβάνουν από τον πανελλήνιο συλλογικό επαγγελματικό φορέα του κλάδου που ανήκουν, με τις προϋποθέσεις που αυτός θέτει.


Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Σύρου απέρριψε την αγωγή και απαίτηση της ΣΕΤΚΕ να αναγνωριστεί η ΣΕΤΚΕ ως μοναδικός αρμόδιος φορέας προς έκδοση της “Καρτέλας Ενημέρωσης Πελάτη”, κατά το άρθρο 50, παρ.4 του ν.4403/2016 (*).

Στις 19/7/2018, η ΣΕΤΚΕ κατέθεσε αγωγή κατά 1) της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων ΚΥΚΛΟΣ και 2) του Αντώνη Καρατάσου (προέδρου της Ομοσπονδίας ΚΥΚΛΟΣ), ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Σύρου, κατηγορώντας τους ότι η ΚΥΚΛΟΣ:

α) Υφαρπάζει από τη ΣΕΤΚΕ εξουσία, ανατεθειμένη στη ΣΕΤΚΕ εκ του νόμου (ν. 4403/2016, άρθρο 50, παρ. 4),
β) Ανταγωνίζεται τη ΣΕΤΚΕ αθεμίτως και
γ) Προκαλεί στη ΣΕΤΚΕ οικονομική ζημία.

Με την αγωγή αυτή, η ΣΕΤΚΕ ζητούσε από το δικαστήριο:

  1. Να αναγνωριστεί η ΣΕΤΚΕ ως μοναδικός αρμόδιος φορέας προς έκδοση της “Καρτέλας Ενημέρωσης Πελάτη”, κατά το άρθρο 50, παρ.4 του ν.4403/2016 και
  2. Να υποχρεωθεί η ΚΥΚΛΟΣ να απέχει από την έκδοση Καρτελών Ενημέρωσης Πελάτη και από τη παράδοση αυτών, απειλουμένων σε βάρος του δεύτερου εναγομένου, χρηματικής ποινής 5.000 ευρώ και προσωπικής κράτησης 6 μηνών, για κάθε παράβαση (καρτέλα που εκδίδει η ΚΥΚΛΟΣ).

 Το Πολυμελές Πρωτοδικείου Σύρου στις 10/5/2019 συνεδρίασε και στις 20/3/2020 έκρινε και αποφάσισε ότι απορρίπτει καθ’ολοκληρίαν την αγωγή της ΣΕΤΚΕ, για τους λόγους που αναλυτικά αναφέρονται στη σχετική απόφαση.


(*) NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 4403 , (ΦΕΚ Α’ 125/07-07-2016)
Άρθρο 50.
4. Οι επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων έχουν την υποχρέωση ανάρτησης, σε εμφανές σημείο της επιχείρησης “Καρτέλας Ενημέρωσης Πελάτη”, την οποία παραλαμβάνουν από τον πανελλήνιο συλλογικό επαγγελματικό φορέα του κλάδου που ανήκουν, με τις προϋποθέσεις που αυτός θέτει. Για τη διασφάλιση της διαδικασίας, οι Πανελλήνιοι Συλλογικοί Επαγγελματικοί Φορείς τηρούν αρχείο και το υποβάλλουν περιοδικά στις αρμόδιες Περιφερειακές Υπηρεσίες Τουρισμού των Υπουργείων Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.


Απόφαση - Πρωτοδικείο Σύρου


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top