Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Περιφέρεια

Γ. Χατζημάρκος: 'Πρέπει να αποκλειστεί οποιοδήποτε σενάριο μη λειτουργίας το 2020'

Βίκυ Καραντζαβέλου - 07 Μάιος 2020, 14:19

Σε ΕΝΠΕ, ΣΕΤΕ, ΠΟΞ και ΞΕΕ παρουσίασε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου την απόφαση της περιφέρειας να προχωρήσει σε μίσθωση ξενοδοχείων καραντίνας για την τουριστική περίοδο.


Τηλεδιάσκεψη με επίκεντρο τις δράσεις για την επανεκκίνηση του τουρισμού πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 6 Μαΐου 2020, μεταξύ των 13 περιφερειαρχών της χώρας και των εκπροσώπων τριτοβάθμιων φορέων τουρισμού σε πανελλαδικό επίπεδο: τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ (Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) κ. Γιάννη Ρέτσο, τον πρόεδρο της ΠΟΞ (Πανελλήνιας Ένωσης Ξενοδόχων) κ. Γρηγόρη Τάσιο, τον πρόεδρο του ΞΕΕ (Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας) κ. Αλέξανδρο Βασιλικό, ενώ στη σύσκεψη συμμετείχε και ο αντιπροέδρος του ΣΕΤΕ και πρόεδρος της Aegean, κ. Ευτύχης Βασιλάκης.

Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και τομεάρχης Τουρισμού της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος κ. Γιώργος Χατζημάρκος, παρουσίασε την απόφαση της περιφέρειας για τη μίσθωση ξενοδοχείων φιλοξενίας τυχόν ασθενούντων από κορωνοϊό στους τουριστικούς προορισμούς των νησιών της με δικές της δαπάνες.

Επιπλέον, ο περιφερειάρχης πρότεινε αυτό να ακολουθηθεί και από τους υπόλοιπους τουριστικούς περιορισμούς ανά περιφέρεια, προκειμένου, με αυτό τον τρόπο, να δοθεί μία από τις πολλές απαντήσεις που πρέπει να δοθούν στον τουριστικό κλάδο, ώστε και οι επιχειρηματίες του τουρισμού να μπορέσουν να προχωρήσουν στην απόφαση να λειτουργήσουν φέτος τις επιχειρήσεις τους.

Σύμμαχοι των περιφερειών, υποστήριξε ο κ. Χατζημάρκος, και των τουριστικών προορισμών είναι οι αεροπορικές εταιρίες, αφού οι διμερείς επαφές με τα κράτη εντός και εκτός ΕΕ από όπου μπορούν να αντληθούν επισκέπτες, ανήκουν στην αποκλειστική αρμοδιότητας της κυβέρνησης, του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ. Σε συνεννόηση λοιπόν με τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα δουλέψει σε στενή συνεργασία με τις αεροπορικές εταιρείες πάνω στις αγορές, από όπου, τον Ιούνιο, θα είναι γνωστό ότι υπάρχει ελπίδα να αντληθούν επισκέπτες, προκειμένου να διευκολύνει το ρεύμα αυτών που επιθυμούν να ταξιδέψουν.

“Πρέπει στην σκέψη του καθενός να αποκλειστεί οποιοδήποτε σενάριο μη λειτουργίας το 2020. Για την επανεκκίνηση του τουρισμού πρέπει να διαθέσουμε το σύνολο της ενέργειάς μας, ενώ αμέσως μετά το υγειονομικό στοίχημα, το επόμενο στοίχημα επιβίωσης είναι η επανεκκίνηση του τουρισμού” δήλωσε με έμφαση ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου.

Σχετικά με την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για μίσθωση ξενοδοχείων με δικές της δαπάνες για τη φιλοξενία ελαφρά ασθενούντων από κορωνοϊό, που δε χρήζουν νοσηλείας, προκειμένου να απομονωθούν, ο κ. Ρέτσος δήλωσε ότι ενθουσιάστηκε με το περιεχόμενο της απόφασης του κ. Χατζημάρκου, που διευκολύνει την επαναλειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων, για τη φετινή ιδιόμορφη τουριστική χρονιά και εξέφρασε την ελπίδα να υλοποιηθεί σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς της χώρας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top