Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟδηγός κατευθύνσεων και δράσεων για τους DMMOs στην εποχή του COVID-19
MICE

Οδηγός κατευθύνσεων και δράσεων για τους DMMOs στην εποχή του COVID-19

Το European Cities Marketing και η TOPOSOPHY δημιούργησαν έναν πρακτικό οδηγό για τους Οργανισμούς Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού (DMMOs) για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του COVID-19 και την αποτελεσματική διαχείριση και συνέχιση της δραστηριότητας και λειτουργίας των εν λόγω οργανισμών.

Το European Cities Marketing –το Ευρωπαϊκό Δίκτυο των Επίσημων Οργανισμών Τουρισμού Πόλεων– προχώρησε στη δημοσίευση του “The DMMO Covid-19 Continuity Checklist”, ενός πρακτικού οδηγού για τους Οργανισμούς Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού (DMMOs), ο οποίος εκπονήθηκε από την TOPOSOPHY (industry partner), με σκοπό να αποτελέσει τον επίσημο οδηγό δράσεων και ενεργειών των Ευρωπαϊκών DMMOs για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του COVID-19 και την αποτελεσματική διαχείριση και συνέχιση της δραστηριότητας και λειτουργίας των εν λόγω οργανισμών.

O οδηγός εξετάζει τις πρόσφατες εξελίξεις, προσφέροντας μια υψηλού επιπέδου επισκόπηση των νέων δεδομένων και προκλήσεων που πρόκειται να αντιμετωπίσουν οι τουριστικοί προορισμοί έως το τέλος του 2021. Επίσης παρατίθεται μια αναλυτική λίστα δράσεων και προτεραιοτήτων σε 6 άξονες:

  • Policy making and advocacy
  • Product and service development
  • Human resources and business operations
  • Place making and community support
  • Research and intelligence
  • Marketing and communications

Εν συντομία, οι βασικές ενότητες του οδηγού επικεντρώνονται:

  • Στις τρεις φάσεις (Response-Recovery-Resilience) και τα ορόσημα που θα καθορίσουν την πορεία σταδιακής ανάκαμψης από τις προκλήσεις του COVID-19
  • Στις δράσεις και πρωτοβουλίες που ενδείκνυται να υλοποιήσουν οι οργανισμοί προώθησης-διαχείρισης προορισμών ανά άξονα δραστηριότητας για κάθε μια εκ των τριών φάσεων.
  • Στις καλές πρακτικές που ήδη υλοποιούνται για την υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών σε 15 πόλεις από τη Πορτογαλία έως τη Λιθουανία και από τη Μάλτα έως τη Σουηδία.

Ο οδηγός αποτελεί επιστέγασμα της 5ετούς συνεργασίας ανάμεσα στο European Cities Marketing και την TOPOSOPHY, σε μια κρίσιμη περίοδο για την οικονομία των επισκεπτών και για το σύνολο των κλάδων του τουριστικού τομέα. Σύμφωνα με την πρόεδρο του European Cities Marketing, Petra Stusek, “ο εν λόγω οδηγός συνεισφέρει ουσιαστικά στη καθοδήγηση των οργανισμών διαχείρισης και προώθησης προορισμών σε σχέση με την υποστήριξη που μπορούν να προσφέρουν προς τις τοπικές επιχειρήσεις και κοινότητες”.

Οι προηγούμενες δραστηριότητες της TOPOSOPHY ως απόρροια του Industry Partnership με το European Cities Marketing αφορούσαν:

  • Στην εκπόνηση μελέτης για την διείσδυση της συνεργατικής οικονομίας στις πόλεις και τους προορισμούς της Ευρώπης (DMOs and the Sharing Economy; Taking the Leap) το 2016.
  • Στη σύνταξη του επίσημου μανιφέστου για το μέλλον των οργανισμών διαχείρισης και προώθησης προορισμών (Manifest on the Future of DMOs) το 2017.
  • Στην κατάρτιση της εργαλειοθήκης για την ολιστική προσέγγιση της τουριστικής ανάπτυξης και την αντιμετώπιση φαινομένων Overtourism (Managing Tourism Growth in Europe: The ECM Toolbox) το 2018.
  • Στην ενημέρωση και κατάρτιση των μελών του δικτύου μέσω της παραγωγής και επιμέλειας 5 ενημερωτικών videos για επίκαιρα θέματα του τουρισμού πόλεων (π.χ. την πλειάδα των αναγνωριζόμενων τύπων επισκεπτών και τη χρήση δεικτών που αναδεικνύουν ποικίλες πτυχές της ανάπτυξης των πόλεων και την επίδραση τους για τις τοπικές κοινωνίες, τους προορισμούς και το φυσικό περιβάλλον) το 2019.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024