Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟ διεθνής τουρισμός σε ακινησία: Κανείς προορισμός δεν έχει ακόμη μειώσει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς
Τάσεις

Ο διεθνής τουρισμός σε ακινησία: Κανείς προορισμός δεν έχει ακόμη μειώσει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς

Ο UNWTO διαπίστωσε ότι το 83% των προορισμών στην Ευρώπη έχουν εισαγάγει το πλήρες κλείσιμο των συνόρων για τον διεθνή τουρισμό. Στην Αμερική, το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 80%, στην Ασία και τον Ειρηνικό είναι 70%, στη Μέση Ανατολή είναι 62% και στην Αφρική είναι 57%.

Η πανδημία του COVID-19 έχει θέσει ολόκληρο τον κόσμο σε lockdown, με νέα έρευνα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού να δείχνει ότι το 100% των παγκόσμιων προορισμών εξακολουθεί να τηρεί περιορισμούς στα ταξίδια και το 72% να έχουν κλείσει εντελώς τα σύνορά τους στον διεθνή τουρισμό.

Η έρευνα του UNWTO παρακολουθεί τα μέτρα που ελήφθησαν από τα τέλη Ιανουαρίου, όταν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κήρυξε το COVID-19 ως έκτακτη ανάγκη διεθνούς ανησυχίας για τη δημόσια υγεία (PHEIC).

Από τους 217 προορισμούς παγκοσμίως, οι 156 (72%) έχουν κάνει πλήρη παύση όσον αφορά στον διεθνή τουρισμό (σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέχθηκαν στις 27 Απριλίου 2020). Στο 25% των προορισμών, ισχύουν περιορισμοί για τουλάχιστον τρεις μήνες, ενώ στο 40% των προορισμών, οι περιορισμοί εισήχθησαν τουλάχιστον δύο μήνες πριν. Το πιο σημαντικό είναι ότι η έρευνα διαπίστωσε ότι κανένας προορισμός δεν έχει άρει μέχρι τώρα ή μειώσει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Αναλύοντας την έρευνα ανά περιοχή, ο UNWTO διαπίστωσε ότι το 83% των προορισμών στην Ευρώπη έχουν προχωρήσει σε πλήρες κλείσιμο των συνόρων τους στον διεθνή τουρισμό. Στην Αμερική, το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 80%, στην Ασία και τον Ειρηνικό είναι 70%, στη Μέση Ανατολή είναι 62% και στην Αφρική είναι 57%.

Ο γενικός γραμματέας του UNWTO, Zurab Pololikashvili δήλώσε: “Ο τουρισμός έχει πληγεί περισσότερο από όλους τους σημαντικούς τομείς, καθώς το lockdown των χωρών και οι άνθρωποι μένουν στο σπίτι. Ο UNWTO καλεί τις κυβερνήσεις να συνεργαστούν για τον συντονισμό της χαλάρωσης και της άρσης των περιορισμών εγκαίρως και υπεύθυνα, όταν αυτό θεωρείται ασφαλές για να το πράξουν. Ο τουρισμός αποτελεί σωτηρία για εκατομμύρια, ειδικά στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Το άνοιγμα του κόσμου στον τουρισμό ξανά θα σώσει θέσεις εργασίας, θα προστατεύσει τα προς το ζην και θα επιτρέψει στον τομέα μας να επαναλάβει τον ζωτικό του ρόλο στην προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024