Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΕπιμηκύνεται το τρέχον πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού από τον ΟΑΕΔ
Κοινωνικός τουρισμός

Επιμηκύνεται το τρέχον πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού από τον ΟΑΕΔ

Εκπονείται και το νέο πρόγραμμα περιόδου 2020-2021, και εξετάζονται τροποποιήσεις του, ούτως ώστε να απευθύνεται σε μεγαλύτερο αριθμό δικαιούχων, να περιλαμβάνει περισσότερες διανυκτερεύσεις, να έχει μεγαλύτερο ύψος επιδότησης, ακόμα και να καλύπτει μέρος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων των δικαιούχων παράλληλα με την κάλυψη της διαμονής.

Την επιμήκυνση του τρέχοντος προγράμματος κοινωνικού τουρισμού (2019-2020) του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) για διάστημα ίσο με τη διάρκεια των έκτακτων μέτρων, λόγω του κορονοϊού, αποφάσισε η διοίκηση του Οργανισμού, ώστε να διασφαλιστεί το δικαίωμα των δικαιούχων και ωφελουμένων να πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού περιόδου 2019-2020 έχει ανασταλεί από τις αρχές Μαρτίου, λόγω της πρωτοφανούς κατάστασης, που αντιμετωπίζει η χώρα, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Με δηλώσεις του στο ΑΠΕ/ΜΠΕ ο διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης, σημειώνει ότι, παράλληλα, εκπονείται και το νέο πρόγραμμα περιόδου 2020-2021, προαναγγέλλοντας την ενίσχυση και την αναβάθμισή του. Ο κ. Πρωτοψάλτης αναφέρει ότι το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού είναι ένα πολύτιμο εργαλείο κοινωνικής, αλλά και οικονομικής πολιτικής, με πολλαπλασιαστικά οφέλη, στηρίζοντας τόσο το εργατικό δυναμικό, όσο και τις επιχειρήσεις.

“Έχει προσφέρει πολλά, μπορεί όμως να προσφέρει ακόμα περισσότερα. Ιδιαίτερα, στην τωρινή συγκυρία, που η ενίσχυση της εσωτερικής ζήτησης στον τουρισμό είναι αναγκαία, η επέκταση και η αναβάθμιση του προγράμματος θα συμβάλει ουσιαστικά στην άμεση στήριξη της απασχόλησης και στην ανάσχεση της ανεργίας” επισημαίνει, τονίζοντας ότι το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη, καθώς δίνει τη δυνατότητα σε συμπολίτες μας να πραγματοποιήσουν διακοπές, ενισχύοντας, ταυτόχρονα, χιλιάδες τουριστικές επιχειρήσεις και τοπικές κοινωνίες, αποτελώντας, με τον τρόπο αυτό, έναν κινητήριο μοχλό της οικονομίας.

Παράλληλα, εκπονείται και το νέο πρόγραμμα περιόδου 2020-2021. “Με γνώμονα την αναγκαία ενίσχυση του τουρισμού στη χώρα μας, εξετάζονται τροποποιήσεις του προγράμματος, ούτως ώστε να απευθύνεται σε μεγαλύτερο αριθμό δικαιούχων, να περιλαμβάνει περισσότερες διανυκτερεύσεις, να έχει μεγαλύτερο ύψος επιδότησης, ακόμα και να καλύπτει μέρος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων των δικαιούχων παράλληλα με την κάλυψη της διαμονής” τονίζει ο κ. Πρωτοψάλτης.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024