Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστικά γραφεία

Παράταση αναστολής συμβάσεων εργασίας για τους εργαζόμενους στα τουριστικά γραφεία

Βίκυ Καραντζαβέλου - 12 Μάιος 2020, 09:23

Εξαίρεση για τους ΚΑΔ των τουριστικών γραφείων, έτσι ώστε αυτά να μπορούν να διατηρήσουν την αναστολή των συμβάσεων εργασίας του προσωπικού τους, όχι μόνο σε ποσοστό μέχρι το 60% αυτών που έχει ήδη τεθεί σε αναστολή, όπως ισχύει για άλλους κλάδους, αλλά και μέχρι του συνόλου.


Εκδόθηκε η  υπ’αρ. πρωτ. οικ. 17788/346/08.05.2020 Κ.Υ.Α. του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σχετικά με τα περαιτέρω μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων-εργοδοτών του ιδιωτικού τομέα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του COVID-19.

Η Πολιτεία, κατανοώντας το γεγονός ότι τα τουριστικά γραφεία δεν έχουν αντικείμενο εργασίας αυτήν τη στιγμή, καθώς πτήσεις δεν πραγματοποιούνται, η μετάβαση στα νησιά απαγορεύεται, τα ξενοδοχεία είναι κλειστά και δεν επιτρέπεται η μετακίνηση του κοινού ούτε σε όμορους νομούς, αλλά και το γεγονός ότι ο τουρισμός θα αργήσει πολύ να επανεκκινήσει κανονικά, εισάγει εξαίρεση για τους ΚΑΔ των τουριστικών γραφείων, αλλά και για εκείνους άλλων επιχειρήσεων που πλήττονται από τις συνέπειες του COVID-19, έτσι ώστε αυτά να μπορούν να διατηρήσουν την αναστολή των συμβάσεων εργασίας του προσωπικού τους, όχι μόνο σε ποσοστό μέχρι το 60% αυτών που έχει ήδη τεθεί σε αναστολή, όπως ισχύει για άλλους κλάδους, αλλά και μέχρι του συνόλου.

Στο Άρθρο 3 του Κεφαλαίου Α.2 προβλέπεται η παραπάνω εξαίρεση, ενώ στο Παράρτημα περιλαμβάνονται όλοι οι ΚΑΔ που αφορά η εξαίρεση.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top