Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠαράταση αναστολής συμβάσεων εργασίας για τους εργαζόμενους στα τουριστικά γραφεία
Τουριστικά γραφεία

Παράταση αναστολής συμβάσεων εργασίας για τους εργαζόμενους στα τουριστικά γραφεία

Εξαίρεση για τους ΚΑΔ των τουριστικών γραφείων, έτσι ώστε αυτά να μπορούν να διατηρήσουν την αναστολή των συμβάσεων εργασίας του προσωπικού τους, όχι μόνο σε ποσοστό μέχρι το 60% αυτών που έχει ήδη τεθεί σε αναστολή, όπως ισχύει για άλλους κλάδους, αλλά και μέχρι του συνόλου.

Εκδόθηκε η  υπ’αρ. πρωτ. οικ. 17788/346/08.05.2020 Κ.Υ.Α. του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σχετικά με τα περαιτέρω μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων-εργοδοτών του ιδιωτικού τομέα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του COVID-19.

Η Πολιτεία, κατανοώντας το γεγονός ότι τα τουριστικά γραφεία δεν έχουν αντικείμενο εργασίας αυτήν τη στιγμή, καθώς πτήσεις δεν πραγματοποιούνται, η μετάβαση στα νησιά απαγορεύεται, τα ξενοδοχεία είναι κλειστά και δεν επιτρέπεται η μετακίνηση του κοινού ούτε σε όμορους νομούς, αλλά και το γεγονός ότι ο τουρισμός θα αργήσει πολύ να επανεκκινήσει κανονικά, εισάγει εξαίρεση για τους ΚΑΔ των τουριστικών γραφείων, αλλά και για εκείνους άλλων επιχειρήσεων που πλήττονται από τις συνέπειες του COVID-19, έτσι ώστε αυτά να μπορούν να διατηρήσουν την αναστολή των συμβάσεων εργασίας του προσωπικού τους, όχι μόνο σε ποσοστό μέχρι το 60% αυτών που έχει ήδη τεθεί σε αναστολή, όπως ισχύει για άλλους κλάδους, αλλά και μέχρι του συνόλου.

Στο Άρθρο 3 του Κεφαλαίου Α.2 προβλέπεται η παραπάνω εξαίρεση, ενώ στο Παράρτημα περιλαμβάνονται όλοι οι ΚΑΔ που αφορά η εξαίρεση.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024