Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αεροπορικές εταιρείες

Όμιλος Emirates: Aύξηση κερδών 21%, μείωση εσόδων 6% το οικονομικό έτος 2019-20

Βίκυ Καραντζαβέλου - 12 Μάιος 2020, 10:04

Ο Όμιλος κατέγραψε κέρδη 456 εκατ. δολ., για 32ο συνεχόμενο έτος. Τα έσοδα ανήλθαν σε 28,3 δισ. δολ., έχοντας επηρεαστεί από το προγραμματισμένο κλείσιμο του αεροδρομίου Dubai International Airport (DXB), το α' τρίμηνο και την πανδημία του COVID-19 το δ' τρίμηνο.


Ο Όμιλος Emirates ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το οικονομικό έτος 2019-2020, παρουσιάζοντας για 32η φορά αύξηση στα κέρδη του, παρόλο της μείωσης που σημειώθηκε στα έσοδα, κυρίως λόγω μειωμένων λειτουργιών κατά τη διάρκεια του προγραμματισμένου κλεισίματος του αεροδιάδρομου στο αεροδρομίου του Ντουμπάι το α’ τρίμηνο και τον αντίκτυπο από τον περιορισμό των πτήσεων και των ταξιδιών λόγω της πανδημίας του COVID-19 στον τέταρτο τρίμηνο.

Τα κέρδη του Ομίλου ανήλθαν σε 456 εκατ. δολάρια για το οικονομικό έτος 2019-2020 που έληξε στις 31 Μαρτίου 2020, σημειώνοντας μείωση σε σχέση με πέρυσι της τάξεως του 28%. Τα έσοδα του Ομίλου ανήλθαν σε 28,3 δισ. δολάρια, έχοντας μείωση 5% σε σχέση με τα αποτελέσματα του προηγούμενου έτους. Η ταμειακή θέση του Ομίλου ανέρχεται σε 7 δισ. δολ., σημειώνοντας αύξηση 15% από πέρυσι, που οφείλεται στις ισχυρές επιχειρηματικές επιδόσεις έως το Φεβρουάριο του 2020 και του μειωμένου κόστους στα καύσιμα σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Η Αυτού Υψηλότης, Σεΐχης Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Chairman & Chief Executive της Emirates Airline και του Ομίλου Emirates, δήλωσε: “Για τους πρώτους 11 μήνες του 2019-20, η Emirates και η dnata είχαν υψηλές αποδόσεις που προδιέθεταν την επίτευξη των επιχειρηματικών στόχων που είχαν τεθεί. Ωστόσο, από τα μέσα Φεβρουαρίου τα πράγματα άλλαξαν ραγδαία καθώς η πανδημία του COVID-19 εμφανίστηκε σε ολόκληρο τον κόσμο, προκαλώντας μια ξαφνική και τεράστια πτώση της ζήτησης για διεθνή αεροπορικά ταξίδια, καθώς οι χώρες έκλεισαν τα σύνορά τους και επέβαλαν αυστηρούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Παρά τις προκλήσεις όμως, η Emirates και η dnata κατάφεραν να σημειώσουν και φέτος αύξηση κερδών για 32η συνεχόμενη χρονιά, λόγω της μεγάλης ζήτησης για τα βραβευμένα προϊόντα και υπηρεσίες τους, ιδιαίτερα το β’ και το γ’ τρίμηνο του έτους, σε συνδυασμό με την μείωση στις τιμές των καυσίμων κατά τη διάρκεια του έτους.

Κάθε χρόνο δοκιμάζουμε τόσο την ευελιξία μας όσο και τις ικανότητές μας, προσπαθώντας να αντιμετωπίζουμε τις άμεσες προκλήσεις και να εκμεταλλευόμαστε τις ευκαιρίες που έρχονται στο δρόμο μας. Οι αποφάσεις που λαμβάνουμε πάντα σχετίζονται με τον μακροπρόθεσμο στόχο μας για τη δημιουργία μιας κερδοφόρας, βιώσιμης και υπεύθυνης επιχείρησης στο Ντουμπάι”.

Το οικονομικό έτος 2019-20, ο Όμιλος επένδυσε συνολικά 3,2 δισ. δολ. σε νέα αεροσκάφη και εξοπλισμό, στην απόκτηση εταιρειών, στην εγκατάσταση σύγχρονων εγκαταστάσεων και τελευταίων τεχνολογιών. Συνέχισε επίσης το επενδυτικό του πλάνο για την υποστήριξη κοινοτήτων, περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών, καθώς και προγράμματα που ενισχύουν την νεοφυή επιχειρηματικότητα, τα νέα ταλέντα και την καινοτομία, στηρίζοντας έτσι τη μελλοντική ανάπτυξη της βιομηχανίας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top