Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Τα μέτρα της ΕΕ δεν είναι ακόμα επαρκή να αντιμετωπίσουν το μέγεθος της κρίσης λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Βίκυ Καραντζαβέλου - 14 Μάιος 2020, 14:13

Δήλωση της τομεάρχου Τουρισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτού Α' Θεσσαλονίκης κας Κατερίνας Νοτοπούλου.


“Η σημερινή (σ.σ. 13ης Μαΐου) απόφαση της ΕΕ αποτελεί ένα πρώτο βήμα σε θετική κατεύθυνση. Αναγνωρίζει σε επίπεδο αρχών τη σημασία της διάσωσης του τουρισμού για την ευρωπαϊκή οικονομία, και τη διατήρηση της ΕΕ ως πρώτου τουριστικού προορισμού.

Πρόκειται για κατευθυντήριες αρχές που θα μπορούσαν να διαμορφώσουν έναν οδικό χάρτη σταδιακής ανάκαμψης του κλάδου και των συναφών δραστηριοτήτων”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η τομεάρχης Τουρισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κα Κατερίνα Νοτοπούλου για τις χθεσινές ανακοινώσεις της Κομισιόν σχετικά με την επανεκκίνηση του τουρισμού.

“Η ΕΕ ωθεί τα κράτη-μέλη στην ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού και φαίνεται να ενθαρρύνει σχήματα κοινωνικού τουρισμού, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση για την επανεκκίνηση του τουρισμού είναι η ενίσχυση των εθνικών συστημάτων υγείας.

Ωστόσο, τα μέτρα της ΕΕ δεν είναι ακόμα επαρκή να αντιμετωπίσουν το μέγεθος και τη σοβαρότητα της κρίσης αυτής. Δε σπεύδει να βρει νέους πόρους άμεσης εκταμίευσης από τον προϋπολογισμό της ΕΕ, εκτός από τους ήδη ανακοινωμένους. Ελπίζουμε το recovery plan να μην έρθει πολύ αργά, να είναι επαρκές και δίκαια κατανεμημένο.

Τα κράτη-μέλη καλούνται να εκπονήσουν το δικό τους σχέδιο τους για τη διάσωση του εθνικού τουρισμού. Η Κυβέρνηση οφείλει να αξιοποιήσει όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους και να στηρίξει επιτέλους τον ελληνικό τουρισμό, τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν ήδη ζήτημα επιβίωσης”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top