Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤα μέτρα της ΕΕ δεν είναι ακόμα επαρκή να αντιμετωπίσουν το μέγεθος της κρίσης λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
Τουριστική πολιτική

Τα μέτρα της ΕΕ δεν είναι ακόμα επαρκή να αντιμετωπίσουν το μέγεθος της κρίσης λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Δήλωση της τομεάρχου Τουρισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτού Α' Θεσσαλονίκης κας Κατερίνας Νοτοπούλου.

“Η σημερινή (σ.σ. 13ης Μαΐου) απόφαση της ΕΕ αποτελεί ένα πρώτο βήμα σε θετική κατεύθυνση. Αναγνωρίζει σε επίπεδο αρχών τη σημασία της διάσωσης του τουρισμού για την ευρωπαϊκή οικονομία, και τη διατήρηση της ΕΕ ως πρώτου τουριστικού προορισμού.

Πρόκειται για κατευθυντήριες αρχές που θα μπορούσαν να διαμορφώσουν έναν οδικό χάρτη σταδιακής ανάκαμψης του κλάδου και των συναφών δραστηριοτήτων”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η τομεάρχης Τουρισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κα Κατερίνα Νοτοπούλου για τις χθεσινές ανακοινώσεις της Κομισιόν σχετικά με την επανεκκίνηση του τουρισμού.

“Η ΕΕ ωθεί τα κράτη-μέλη στην ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού και φαίνεται να ενθαρρύνει σχήματα κοινωνικού τουρισμού, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση για την επανεκκίνηση του τουρισμού είναι η ενίσχυση των εθνικών συστημάτων υγείας.

Ωστόσο, τα μέτρα της ΕΕ δεν είναι ακόμα επαρκή να αντιμετωπίσουν το μέγεθος και τη σοβαρότητα της κρίσης αυτής. Δε σπεύδει να βρει νέους πόρους άμεσης εκταμίευσης από τον προϋπολογισμό της ΕΕ, εκτός από τους ήδη ανακοινωμένους. Ελπίζουμε το recovery plan να μην έρθει πολύ αργά, να είναι επαρκές και δίκαια κατανεμημένο.

Τα κράτη-μέλη καλούνται να εκπονήσουν το δικό τους σχέδιο τους για τη διάσωση του εθνικού τουρισμού. Η Κυβέρνηση οφείλει να αξιοποιήσει όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους και να στηρίξει επιτέλους τον ελληνικό τουρισμό, τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν ήδη ζήτημα επιβίωσης”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024