Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΑίτημα του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου προς ΚΕΔΕ, για στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων
Τουρισμός και επιχειρηματικότητα

Αίτημα του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου προς ΚΕΔΕ, για στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων

Είναι βέβαιο ότι όταν τα ξενοδοχεία ξεκινήσουν τη λειτουργία τους θα έχουν να εφαρμόσουν δαπανηρά υγειονομικά μέτρα, διότι προέχει η ασφάλεια των εργαζομένων και των πελατών, καθώς θα έχουν μικρές πληρότητες και μηδαμινά έσοδα, υποστηρίζει ο ΤΟΠ.

Ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου έστειλε επιστολή προς την ΚΕΔΕ, ζητώντας τη στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων. Σε αυτήν ο ΤΟΠ αναφέρεται στην άμεση απαλλαγή των δημοτικών τελών φωτισμού, καθαριότητας και παρεπιδημούντων, στη δυνατότητα στους Δήμους να μπορούν να προσλάβουν άμεσα υπαλλήλους καθαριότητας, καθώς και πρόβλεψη και για τους εργαζόμενους, που δε θα επαναπροσληφθούν λόγω της έλλειψης αντικειμένου εργασίας από τις επιχειρήσεις.

“Η πανδημία του κορωνοϊου καθιστά τις τουριστικές επιχειρήσεις ανήμπορες να μπορούν να ανταπεξέλθουν στο οικονομικό γίγνεσθαι. Η αβεβαιότητα η οποία επικρατεί βάζει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα των ξενοδοχείων. Με το πέρας της αναστολής κανείς δεν γνωρίζει αν θα υπάρχει αντικείμενο εργασίας για τα ξενοδοχεία, εφόσον δε γνωρίζουμε πρώτον πως θα λειτουργούμε ούτε και αν θα έχουμε πελάτες”, λέει χαρακτηριστικά ο ΤΟΠ στην εποστολή.

“Είναι επίσης βέβαιο ότι όταν τα ξενοδοχεία ξεκινήσουν τη λειτουργία τους θα έχουν να εφαρμόσουν δαπανηρά υγειονομικά μέτρα, διότι προέχει η ασφάλεια των εργαζομένων και των πελατών, καθώς θα έχουν μικρές πληρότητες και μηδαμινά έσοδα που θα καλύπτει μικρό μέρος των εξόδων τους. Στα πλαίσια αυτά ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου, ανταποκρινόμενος στα αιτήματα των μελών του, ζητά τα ακόλουθα:

1) Αναγκαία είναι η άμεση απαλλαγή των δημοτικών τελών φωτισμού, καθαριότητας και παρεπιδημούντων, καθώς και αναστολή των ρυθμίσεων στις Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις των Δήμων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που με κυβερνητική απόφαση έχουν ανασταλεί λόγω του κορωνοιού. Αναγκαία είναι η ρύθμιση αυτή να έχει ισχύ μέχρι και τον Απρίλιο του 2021, διότι οι επιχειρήσεις λόγω των μειωμένων εσόδων δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους ιδίως μέσα στους χειμερινούς μήνες.

2) Θα πρέπει να προβλεφθεί η δυνατότητα στους Δήμους να μπορούν να προσλάβουν άμεσα υπαλλήλους καθαριότητας. Σήμερα με τις συνθήκες που επικρατούν, η όποια διαφήμιση θα μπορέσει να γίνει για την προώθηση προορισμών θα βασίζεται στην ασφάλεια την υγειονομική. Αυτήν τη στιγμή, στους δήμους δεν υπάρχει το κατάλληλο προσωπικό το οποίο θα μπορεί να εξασφαλίσει τη συνεχή τήρηση της καθαριότητας και των απολυμάνσεων σε παραλιακούς δρόμους, χώρους συναθροίσεων, παραλίες, παρκινγκ κ.λπ.

3) Επιπρόσθετα, θα πρέπει να υπάρχει πρόβλεψη και για τους εργαζόμενους, οι οποίοι δε θα επαναπροσληφθούν λόγω της έλλειψης αντικειμένου εργασίας από τις επιχειρήσεις. Θα πρέπει να προβλεφθεί ειδική τιμολογιακή πολιτική για τα τέλη προς τον Δήμο και ρυθμίσεις των χρεών που θα προκύψουν τουλάχιστον μέχρι και τον Απρίλιο του 2021.

Η πανδημία του κορωνοιού πρέπει να αντιμετωπιστεί με υπευθυνότητα και σύνεση, έτσι ώστε να μπορέσουν οι τουριστικές επιχειρήσεις να βγουν αλώβητες από την κρίση αυτή”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024