Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓρ. Τάσιος: 'Εάν δεν υπάρξουν τα απαραίτητα μέτρα στήριξης, 1 στα 2 ξενοδοχεία δε θα ανοίξει'
Ξενοδοχία

Γρ. Τάσιος: 'Εάν δεν υπάρξουν τα απαραίτητα μέτρα στήριξης, 1 στα 2 ξενοδοχεία δε θα ανοίξει'

Για φέτος, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων εκτιμά ότι θα γίνει προσπάθεια 'για να σωθεί ό,τι μπορεί να σωθεί'.

“Το στοίχημα της επανεκκίνησης του τουρισμού είναι μεγάλο για όλους” σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) κ. Γρηγόρη Τάσιο, ο οποίος, μιλώντας στο χθεσινό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1, περιέγραψε τους προβληματισμούς του κλάδου για την επαναλειτουργία των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων μέσα στο φετινό καλοκαίρι. Όπως είπε, μια ενδεχόμενη μείωση του ΦΠΑ θα είναι ένα σημαντικό εφόδιο για την ανταγωνιστικότητα του προορισμού την επόμενη χρονιά, ενώ για φέτος εκτίμησε ότι θα γίνει προσπάθεια “για να σωθεί ό,τι μπορεί να σωθεί”.

“Περιμένουμε ρεαλιστικά υγειονομικά κριτήρια λειτουργίας των μονάδων και είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε τις επιχειρήσεις μας. Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε επιδότηση της απασχόλησης για να μην χαθούν θέσεις εργασίας και ευέλικτα χρηματοδοτικά εργαλεία για να έχουμε την απαιτούμενη ρευστότητα” σημείωσε, εκτιμώντας ότι “εάν δεν υπάρξουν τα απαραίτητα μέτρα στήριξης, ένα στα δύο ξενοδοχεία δε θα ανοίξει”. Ο κ. Τάσιος εμφανίστηκε επιφυλακτικός απέναντι σε διακρατικές συμφωνίες με συγκεκριμένα επιδημιολογικά κριτήρια και επανέλαβε ότι τα τεστ COVID-19 θα πρέπει να γίνονται στις χώρες προέλευσης των τουριστών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024