Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ξενοδοχία

Γρ. Τάσιος: 'Εάν δεν υπάρξουν τα απαραίτητα μέτρα στήριξης, 1 στα 2 ξενοδοχεία δε θα ανοίξει'

Βίκυ Καραντζαβέλου - 15 May 2020, 13:03

Για φέτος, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων εκτιμά ότι θα γίνει προσπάθεια 'για να σωθεί ό,τι μπορεί να σωθεί'.


“Το στοίχημα της επανεκκίνησης του τουρισμού είναι μεγάλο για όλους” σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) κ. Γρηγόρη Τάσιο, ο οποίος, μιλώντας στο χθεσινό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1, περιέγραψε τους προβληματισμούς του κλάδου για την επαναλειτουργία των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων μέσα στο φετινό καλοκαίρι. Όπως είπε, μια ενδεχόμενη μείωση του ΦΠΑ θα είναι ένα σημαντικό εφόδιο για την ανταγωνιστικότητα του προορισμού την επόμενη χρονιά, ενώ για φέτος εκτίμησε ότι θα γίνει προσπάθεια “για να σωθεί ό,τι μπορεί να σωθεί”.

“Περιμένουμε ρεαλιστικά υγειονομικά κριτήρια λειτουργίας των μονάδων και είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε τις επιχειρήσεις μας. Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε επιδότηση της απασχόλησης για να μην χαθούν θέσεις εργασίας και ευέλικτα χρηματοδοτικά εργαλεία για να έχουμε την απαιτούμενη ρευστότητα” σημείωσε, εκτιμώντας ότι “εάν δεν υπάρξουν τα απαραίτητα μέτρα στήριξης, ένα στα δύο ξενοδοχεία δε θα ανοίξει”. Ο κ. Τάσιος εμφανίστηκε επιφυλακτικός απέναντι σε διακρατικές συμφωνίες με συγκεκριμένα επιδημιολογικά κριτήρια και επανέλαβε ότι τα τεστ COVID-19 θα πρέπει να γίνονται στις χώρες προέλευσης των τουριστών.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top