Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Τετραμερής διάσκεψη Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Σερβίας για τουρισμό - μεταφορές

Τατιάνα Ρόκου - 20 Μάιος 2020, 15:10

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης συζητήθηκαν οι προϋποθέσεις για την ομαλοποίηση του διασυνοριακού τουρισμού και των μεταφορών.


Στη Σύνοδο Κορυφής του σχήματος της Τετραμερούς Διάσκεψης Ελλάδος - Βουλγαρίας - Ρουμανίας - Σερβίας, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, συμμετείχε ο πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Αντικείμενο της Συνόδου η ανταλλαγή εμπειριών από την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και την εξεύρεση τρόπων διευκόλυνσης των διασυνοριακών ανταλλαγών, μεταφορών και μετακινήσεων.

Σύμφωνα με το CNN, στην τηλεδιάσκεψη, που πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι και φέτος η Ελλάδα περιμένει τους επισκέπτες από τις βαλκανικές χώρες που μας τιμούν κάθε χρόνο. Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης συζητήθηκαν οι προϋποθέσεις για την ομαλοποίηση του διασυνοριακού τουρισμού και των μεταφορών, τομείς που επλήγησαν από την υγειονομική κρίση και αποτελούν κρίσιμους παράγοντες για την οικονομική ανάκαμψη των χωρών της περιοχής. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αμοιβαία άρση των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί γεγονός που θα διευκολύνει την επανάληψη των ταξιδιών επιχειρηματιών, εργαζομένων και τουριστών.Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν επίσης από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκος Χαρδαλιάς, η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του pρωθυπουργού κα Ελένη Σουρανή, ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού κ. Αλέξης Πατέλης και ο καθηγητής παθολογίας - λοιμωξιολογίας κ. Σωτήρης Τσιόδρας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top