Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΤο 70% των Ευρωπαίων θέλει να ταξιδέψει στο εξωτερικό το 2020
Έρευνα

Το 70% των Ευρωπαίων θέλει να ταξιδέψει στο εξωτερικό το 2020

Σε σύγκριση με παρόμοιες έρευνες τον Μάρτιο και τον Απρίλιο από την LuggageHero, τα αποτελέσματα έρευνας του Μαΐου επιβεβαιώνουν την πρόθεση των ταξιδιωτών να στραφούν σε εσωτερικά ταξίδια τους επόμενους μήνες. Υποδηλώνει επίσης ότι οι Ευρωπαίοι ανησυχούν λιγότερο για τους προϋπολογισμούς τους από ό,τι όταν ξεκίνησε η κρίση της πανδημίας.

Καθώς ορισμένες χώρες έχουν ήδη αρχίσει να χαλαρώνουν τους ταξιδιωτικούς τους περιορισμούς και άλλες σχεδιάζουν να το κάνουν σύντομα, οι άνθρωποι είναι πλέον πρόθυμοι να ταξιδέψουν μετά από ένα τόσο μεγάλο διάστημα σε εσωτερικούς χώρους. Οι Ευρωπαίοι εξακολουθούν να είναι αισιόδοξοι για να βγουν και πάλι έξω και σκοπεύουν να ξεκινήσουν με περιφερειακούς προορισμούς, σύμφωνα με νέα έρευνα της LuggageHero, παρόχου βραχυπρόθεσμης αποθήκευσης αποσκευών σε 40 πόλεις της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής. Η έρευνα πελατών πραγματοποιήθηκε από τις 10 έως τις 14 Μαΐου 2020 μέσω διαδικτύου με ισορροπία μεταξύ φύλου και ηλικίας, καθώς και γεωγραφικής αντιπροσώπευσης του δείγματος.

Μερικά από τα συμπεράσματα είναι τα ακόλουθα:

  • Το 20% των Ευρωπαίων ερωτηθέντων θα περιμένουν μέχρι το 2021 να ταξιδέψουν στο εξωτερικό και ένα επιπλέον 6% είπε ότι θα περιμένουν να βρεθεί ένα εμβόλιο πριν φύγουν από τη χώρα τους
  • Ένα σημαντικό ποσοστό (60%) εκείνων που συνήθως ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους δήλωσε ότι εξακολουθούν να αναμένουν τουλάχιστον ένα επαγγελματικό ταξίδι μέσα στο 2020
  • Το 60% είπε ότι οι ταξιδιωτικοί προϋπολογισμοί για το 2020 θα είναι οι ίδιοι όπως πριν από την πανδημία ή ελαφρώς χαμηλότεροι, σε σύγκριση με 51% τον Απρίλιο.
  • Σχεδόν οι μισοί από τους συμμετέχοντες θα ήθελαν να πάνε σε άλλη χώρα πριν από τον Σεπτέμβριο, εάν αρθούν οι περιορισμοί της καραντίνας, ενώ το 26% θα περιμένει μέχρι το επόμενο έτος
  • Το 6% αυτών των ανθρώπων είπε ότι θα ήταν μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει διατεθεί ένα εμβόλιο

Συνολικά, παρατηρείται μια αύξηση 23% στην προθυμία των Ευρωπαίων να ταξιδέψουν στο εξωτερικό το 2020, σε σύγκριση με την έρευνα του περασμένου μήνα.

Το 75% θα κάνει ταξίδι οδικώς ή city break εντός της χώρας του
Από το Μάιο έως τον Σεπτέμβριο, τουλάχιστον το 75% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι σκοπεύουν να εξερευνήσουν τη χώρα τους, είτε με οδικά ταξίδια είτε με διακοπές στην πόλη.

Περισσότεροι από τους μισούς Ευρωπαίους ερωτηθέντες σχεδιάζουν να ταξιδέψουν εντός της χώρας τους καλοκαιρινούς μήνες. Επιπλέον, ένα άλλο 20% είναι τόσο πρόθυμοι να ταξιδέψουν, που θα βγουν στο δρόμο εντός των πρώτων 15 ημερών μετά την άρση των περιορισμών. Από την άλλη πλευρά, το 3% είπε ότι δε θα φύγουν από τη δική τους πόλη μέχρι να είναι διαθέσιμο ένα εμβόλιο. Άλλο ένα ποσοστό 3% δηλώνει ότι θα περιμένουν την οικονομία να επιστρέψει στο φυσιολογικό, πριν φύγουν από την πόλη τους.

Επαγγελματικό ταξίδι
Παρ’όλο που οι διαδικτυακές συναντήσεις έχουν γίνει ρουτίνα τους τελευταίους δύο μήνες, οι άνθρωποι εξακολουθούν να εκτιμούν την προσωπική αλληλεπίδραση, ειδικά όταν πρόκειται για επαγγελματικά θέματα. Μόνο το 17% είπε ότι έχουν προσαρμοστεί στην αποτελεσματικότητα των διαδικτυακών συναντήσεων και -έναντι όλων των πιθανοτήτων- το 60% πιστεύει ότι θα έχει τουλάχιστον ένα επαγγελματικό ταξίδι έως το τέλος του 2020.

Προϋπολογισμοί
Περισσότερα από τα 3/4 των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι οι οικονομικές επιπτώσεις στο νοικοκυριό τους ήταν σχετικά μικρές, από 0 έως 25%. Ωστόσο, ένα 11% δήλωσε ότι από την έναρξη της πανδημίας, το μηνιαίο εισόδημα των νοικοκυριών τους έχει μειωθεί περισσότερο από 50%.

Παραδόξως, οι προσδοκίες του ταξιδιωτικού προϋπολογισμού για το 2020 φαίνονται καλύτερες στην αναφορά αυτού του μήνα (Μάιος 2020) σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, όταν η LuggageHero έθεσε την ίδια ερώτηση. Έτσι, το 42% δήλωσε ότι αναμένουν να ξοδέψουν το ίδιο ποσό με αυτό που είχαν προγραμματίσει, ενώ το 18% θα μειώσει τον προϋπολογισμό τους μόνο κατά 0-20%.

Συγκριτικά, η έρευνα του Απριλίου έδειξε ότι το 36% των ερωτηθέντων θα διατηρούσε τον ίδιο ταξιδιωτικό προϋπολογισμό για φέτος, ενώ οι προβλεπόμενες μειώσεις στις δαπάνες ήταν ελαφρώς χαμηλότερες. Ίσως οι ταξιδιώτες βρήκαν κάποιες οικονομικές λύσεις ή ένιωθαν πιο φοβισμένοι στις πρώτες φάσεις της καραντίνας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024