Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΠρότυπο H&W CERT, η νέα συνεργασία του ΠΑΣΚΕΔΙ με τη Swiss Approval International
Εστίαση

Πρότυπο H&W CERT, η νέα συνεργασία του ΠΑΣΚΕΔΙ με τη Swiss Approval International

Το ΠΑΣΚΕΔΙ δεσμεύεται να διαθέσει το πρότυπο και σε μη μέλη του.

Το νέο πρότυπο H&W CERT κριτηρίων συμμόρφωσης στον τομέα της εστίασης, αναφορικά με την υγιεινή και ασφάλεια των συνδαιτυμόνων και πελατών εν γένει, σε δραστηριότητες μαζικής εστίασης είτε προσωποποιημένης εξυπηρέτησης που ανέπτυξε η Swiss Approval International αποτελεί την απόλυτη καινοτομία για τις επιχειρήσεις του κλάδου που θέλουν να ατενίζουν με σιγουριά τη νέα πραγματικότητα που ξεδιπλώνεται μπροστά μας.

Τα δικαιώματα εκμετάλλευσης του προτύπου H&W CERT της Swiss Approval για την ελληνική αγορά, έχουν εκχωρηθεί στο ΠΑΣΚΕΔΙ, οποίος θα δώσει την δυνατότητα στα μέλη του, προνομιακά να υιοθετήσουν το εν λόγω πρότυπο οργάνωσης των επιχειρήσεων εστίασης, διασφαλίζοντας ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Το ΠΑΣΚΕΔΙ δεσμεύεται να διαθέσει το πρότυπο και σε μη μέλη του, διότι το ζητούμενο σήμερα είναι η πετυχημένη “επόμενη μέρα” για όλους, και όχι η περιχαράκωση της πληροφορίας και της προόδου του κλάδου.

Το H&W CERT, Αποτελεί μια σημαντική καινοτομία στην αλυσίδα της Βιομηχανίας τροφίμων, στοχεύοντας στην ορθολογική υιοθέτηση των μέτρων προστασίας έναντι μεταδοτικών νοσημάτων καθώς και στην ασφάλεια των τροφίμων που καταναλώνονται.

H&W Certification – Στοχεύοντας στην Ασφάλεια της Εστίασης
Η πρόσφατη πανδημία του COVID-19, δεν αποτελεί φυσικά μια τροφιμογενή ασθένεια, αλλά μια μεταδιδόμενη νόσο που μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, ειδικότερα σε κλειστά περιβάλλοντα, με συνωστισμό και έντονη κοινωνική δραστηριότητα. Προσθέτοντας σε αυτό το επιβαρυμένο περιβάλλον και την ανάγκη για ασφαλές τρόφιμο σε όλη την αλυσίδα παρασκευής και σερβιρίσματος, αντιλαμβάνεται πλέον ο καθένας, την μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζει ο τομέας της εστίασης σήμερα αλλά και στο μέλλον.

Τα κριτήρια συμμόρφωσης όπως αυτά περιγράφονται στο πρότυπο H&W CERT της Swiss Approval, αποτελούν μια καινοτόμο προσέγγιση και εργαλείο εκτίμησης της συμμόρφωσης, το οποίο αποτελεί και την βάση ριζικών αλλαγών στην καθημερινότητα των μονάδων εστίασης.

Ο ορισμός ενός νέου ρόλου του λεγόμενου “H&W Manager”, ο οποίος θα επικαλύπτει και τις δραστηριότητες του “Food Business Operator” όπως ήδη προβλέπεται, είναι το πρόσωπο που θα αναλάβει τον συντονισμό τόσο των διαδικασιών υγιεινής και ασφάλειας του τροφίμου, αλλά και την “επιδημιολογική επαγρύπνηση” που απαιτεί ο ρόλος αυτός. Ένα νέο είδος υπηρεσιών σε μόνιμη και καθημερινή βάση είναι πλέον απαίτηση του νέου περιβάλλοντος ασφάλειας που επιδιώκεται μέσα από την υλοποίηση των απαιτήσεων του προτύπου H&W CERT.

Ο σκοπός του προτύπου “H&W CERT” Σχήματος Πιστοποίησης, είναι ακριβώς η διασφάλιση των δύο στόχων, όπως περιγράφονται παρά κάτω:

  • Τήρηση του κανονισμού HACCP για την ασφάλεια των τροφίμων.
  • Επιδημιολογική επαγρύπνηση και πρόληψη, στα πλαίσια εφαρμογής του λεγόμενου White Process.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024