Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αεροπορικές εταιρείες

Η Thai Airways διασώζεται από την χρεωκοπία με κρατική παρέμβαση

Βίκυ Καραντζαβέλου - 21 Μάιος 2020, 15:57

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης αποφάσισε της διάσωση της αεροπορικής εταιρείας από την πτώχευση. Η εταιρεία βρισκόταν σε δυσχερή οικονομική θέση και πριν την κρίση της πανδημίας με ζημίες 12 δισ. baht το 2019.


Η ζημιογόνος Thai Airways έλαβε το “πράσινο φως” από την ταϊλανδική κυβέρνηση να αναδιαρθρώσει τα χρέη της, για να διατηρήσει τα αεροπλάνα της εν πτήσει. Η αεροπορική εταιρεία είχε προηγουμένως ζητήσει κρατική διάσωση μέσω δανείου ύψους 58,1 δισ. baht (1,81 δισ. δολ.). Αντ‘αυτού, οι Ταϊλανδοί αξιωματούχοι απάντησαν στην αεροπορική εταιρεία να παρουσιάσει ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης, για να αποφύγει την πτώχευση.

Η Thai Airways δέχθηκε οικονομική πίεση ακόμη και πριν το ξέσπασμα του κορονοϊού, που προκάλεσε πτώση του αριθμού των επιβατών. Το 2019 ανέφερε απώλειες 12 δισ. baht. Ωστόσο, αρνήθηκε έντονα τις φήμες ότι σκόπευε να υποβάλει αίτηση πτώχευσης. Σε ανακοίνωση στον ιστότοπό της, η Thai Airways αναφέρει ότι “δεν προτίθεται να υποβάλει πτώχευση, απαντώντας στις φήμες που δημοσιεύθηκαν στις ειδήσεις και στο διαδίκτυο”.

Σημειώνεται ότι το 51% της εταιρείας ανήκει στο κράτος και επιβλέπεται από την State Enterprise Policy Committee (SEPC).

Η Thai Airways διαθέτει περίπου 80 αεροσκάφη και απασχολεί 22.000 άτομα. Αυτήν την εβδομάδα ανακοινώθηκε ότι δε θα ξαναρχίσει τις διεθνείς της πτήσεις τουλάχιστον έως τις 30 Ιουνίου.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top