Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΠρόσθετες διευκρινίσεις και εξειδικεύσεις σε ορισμένες πτυχές των μέτρων ζητά το ΞΕΕ
Ξενοδοχία

Πρόσθετες διευκρινίσεις και εξειδικεύσεις σε ορισμένες πτυχές των μέτρων ζητά το ΞΕΕ

Ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, κ. Αλέξανδρος Βασιλικός θεωρεί ότι η φετινή σεζόν είναι ένας πολυσύνθετος γρίφος που δεν έχει εύκολες λύσεις και 'μοναδικός στόχος είναι να σώσουμε από αυτή ό,τι μπορεί να διασωθεί'.

Σχολιάζοντας τις χθεσινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης αναφορικά με τα μέτρα στήριξης του τουριστικού κλάδου, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, κ. Αλέξανδρος Βασιλικός προέβη στην παρακάτω δήλωση:

“Τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση αποτελούν το πρώτο βήμα για την επανεκκίνηση του τουρισμού, τη στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, στη βαριά σκιά των οικονομικών επιπτώσεων της παγκόσμιας πανδημίας.

Αναμφίβολα, θα χρειαστούν πρόσθετες διευκρινίσεις και εξειδικεύσεις σε ορισμένες πτυχές των μέτρων, εμπλουτισμός και ενίσχυση σε κάποιες άλλες. Πάντοτε σε συνάρτηση με την εξέλιξη του καλοκαιριού, αλλά και τις πρόσθετες χρηματοδοτικές δυνατότητες που θα προσφέρει το υπό σύσταση Ταμείο Ανάκαμψης της Ε.Ε.

Σε κάθε περίπτωση, η φετινή σεζόν είναι ένας πολυσύνθετος γρίφος που δεν έχει εύκολες λύσεις και μοναδικός στόχος είναι να σώσουμε από αυτή ό,τι μπορεί να διασωθεί. Όμως, ακριβώς σε αυτήν την πιο δύσκολη, ιστορικά στιγμή για τα ελληνικά ξενοδοχεία, είναι που πρέπει να επιδείξουμε σθένος, να κρατήσουμε ψηλά το κεφάλι και να εργαστούμε όλοι μαζί, ακόμη πιο εντατικά, για να κερδίσουμε την επόμενη σεζόν και να χτίσουμε το αύριο του τουρισμού, αντιμετωπίζοντας τις χρόνιες παθογένειες που ακόμα υφίσταται ο κλάδος.

Το ΞΕΕ, στο πλαίσιο της θεσμικής αποστολής του, θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί σε αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια με την ακλόνητη πίστη πως ο τουρισμός και τα ξενοδοχεία είναι εθνικός πυλώνας ανάπτυξης, με οφέλη ευημερίας για την οικονομία και την κοινωνία”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024