Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΝέα αναγνώριση του σήματος ‘Bike Friendly’: Τώρα και υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού
Ποδηλατικός τουρισμός

Νέα αναγνώριση του σήματος ‘Bike Friendly’: Τώρα και υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού

Το “Bike Friendly” αριθμεί αυτήν τη στιγμή 80 ξενοδοχεία και καταλύματα (που συνεχώς αυξάνονται), 15 συνεργαζόμενες ποδηλατικές εταιρείες και καταστήματα, ενώ μια σειρά τουριστικών γραφείων έχουν ενταχθεί στο δίκτυο συνεργατών ως Greek Bike Specialists.

Δυναμική ενίσχυση και ώθηση στις δράσεις της NatTour για τον ποδηλατικό τουρισμό δίνει η λήψη της αιγίδας του Υπουργείου Τουρισμού στο σήμα “Bike Friendly“. Η Αιγίδα αποτελεί άλλη μια διάκριση και αναγνώριση των ενεργειών της NatTour για την ανάπτυξη και προώθηση ενός δικτύου ξενοδοχείων, συνεργατών και προορισμών, φιλικών στους ποδηλάτες.

Η ποδηλασία αποτελεί μια ανερχόμενη τα τελευταία χρόνια δραστηριότητα, που είναι σε θέση να διαμορφώσει μια νέα στρατηγική τόσο στον τουρισμό όσο και στην κινητικότητα των πολιτών. Στο επίκεντρο αυτής της στρατηγικής είναι το ποδήλατο ως μεταφορικό μέσο και οι “ήπιες δραστηριότητες” των τουριστών και των πολιτών.

Συνεχής επέκταση του δικτύου Bike Friendly

Το δίκτυο “Bike Friendly” αριθμεί αυτήν την στιγμή 80 ξενοδοχεία και καταλύματα, 15 συνεργαζόμενες ποδηλατικές εταιρείες και καταστήματα, ενώ μια σειρά τουριστικών γραφείων έχουν ενταχθεί στο δίκτυο συνεργατών ως Greek Bike Specialists. To Σήμα “Bike Friendly” είναι μια πιστοποίηση και ταυτόχρονα ένα εργαλείο marketing που συνεισφέρει αφενός στην προώθηση και προβολή των ελληνικών προορισμών και επιχειρήσεων στους φίλους του θεματικού και ποδηλατικού τουρισμού, και αφετέρου, στην εξυπηρέτηση του τουρίστα-ποδηλάτη.

Λίγες ημέρες μετά την απόφαση της Αιγίδας του Υπουργείου Τουρισμού στο “Bike Friendly” και εν μέσω καραντίνας, η κα Βίκυ Καραντζαβέλου, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της NatTour, ανέφερε χαρακτηριστικά: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι με την αναγνώριση των προσπαθειών μας από το Υπουργείο Τουρισμού. Η Αιγίδα, μας ενδυναμώνει και μας δίνει στήριξη στα επόμενα βήματά μας για την προώθηση του ποδηλάτου ως μέσο μετακίνησης των πολιτών και των τουριστών. Κοιτάμε πάντοτε την επόμενη μέρα, τόσο στις επιτυχίες μας όσο και στην ατυχή συγκυρία της πανδημίας. Ο θεματικός τουρισμός και οι δραστηριότητες, όπως η ποδηλασία, είναι σε θέση να συμβάλλουν στο σταδιακό ξεπέρασμα των όποιων κρίσεων μέσω της άμβλυνσης της τουριστικής περιόδου και της τροφοδότησης του εισερχόμενου και εσωτερικού τουρισμού. Λόγω του περιορισμού στη μετακίνηση των πολιτών, που αποτελεί ταυτόχρονα και έναν άτυπο εγκλεισμό, καθώς και λόγω του συσσωρευμένου άγχους και άλλων αρνητικών συναισθημάτων, όπως ο φόβος, ο θυμός, η απαισιοδοξία, ο τουρισμός αναψυχής, όπως και η κίνηση των ανθρώπων προς τη φύση και την ύπαιθρο, ενδέχεται να αποτελέσουν στο μέλλον μια διευρυμένη κοινωνική ανάγκη. Ας μην ξεχνάμε ότι το ποδήλατο, αποτελεί ένα μεταφορικό μέσο και ταυτόχρονα ένα μέσο άθλησης και τόνωσης της φυσικής και ψυχικής υγείας…”.

Λίγες μέρες μετά το τέλος της καραντίνας, η κα Καραντζαβέλου, πρόσθεσε τα εξής: “Σε μια τουριστική περίοδο που στο επίκεντρό της θα έχει το ‘social distancing’, την υγιεινή και ασφάλεια των τουριστών, καθώς και επαφή με το φυσικό περιβάλλον, η ποδηλασία καθώς και το ‘Bike Friendly’ αποτελούν κρίσιμους παράγοντες τόνωσης του ‘τουριστικού προϊόντος’. Οι ατελείωτες ποδηλατικές διαδρομές μέσα στο μοναδικό φυσικό περιβάλλον της Ελλάδας, μπορούν να δώσουν ‘οξυγόνο κινήτρων’ στον αντίποδα του μαζικού τουρισμού και του συγχρωτισμού. Η ποδηλασία αποτελεί μια δραστηριότητα που εμπεριέχει το ‘μαζί’, αλλά όχι το ‘δίπλα’, μπορεί δηλαδή να ασκηθεί από ομάδες επισκεπτών σε εξωτερικούς χώρους και με τις κατάλληλες αποστάσεις μεταξύ τους”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024