Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΗ TUI ζητά συγνώμη από δυσαρεστημένους πελάτες της για καθυστερημένες αποζημιώσεις
TOs

Η TUI ζητά συγνώμη από δυσαρεστημένους πελάτες της για καθυστερημένες αποζημιώσεις

Σε μια προσπάθεια επιτάχυνσης της διαδικασίας επιστροφής χρημάτων, η TUI εισήγαγε μια νέα ενότητα επιστροφής χρημάτων τύπου self-service στον ιστότοπό της για υποβολή αίτησης επιστροφής χρημάτων, για πελάτες με ακυρωμένες διακοπές πριν από τις 11 Ιουνίου.

Η TUI παραδέχθηκε σε εκατοντάδες χιλιάδες πελάτες της ότι “δεν τα έκανε όλα σωστά” όσον αφορά στις επιστροφές χρημάτων λόγω  ακυρώσεων από την πανδημία.

Σε μήνυμα μέσω email που στάλθηκε σε εκατοντάδες χιλιάδες απογοητευμένους πελάτες της αυτήν την εβδομάδα, με τίτλο “Λυπούμαστε”, ο διευθύνων σύμβουλος της TUI Andrew Flintham έγραψε: “Είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι σε λίγους μόνο μήνες, έχουμε φτάσει, από το να μεταφέρουμε τους πελάτες μας σε διακοπές σε όλο τον κόσμο, να αναγκαζόμαστε να ακυρώνουμε διακοπές για σχεδόν ένα εκατομμύριο πελάτες. Σίγουρα ήταν μια διαδικασία μάθησης για εμάς και θα είμαι ο πρώτος που θα παραδεχτώ ότι δεν τα κάναμε όλα σωστά”.

Ωστόσο, η εταιρεία δεν εξέδωσε την ίδια συγνώμη προς τους συνεργαζόμενους τουριστικούς πράκτορες, οι οποίοι έχουν επίσης διαμαρτυρηθεί για δυσκολίες πρόσβασης στα κέντρα βοήθειας της TUI, έλλειψη επικοινωνίας για τις ακυρώσεις και καθυστερήσεις επιστροφής χρημάτων.

Πολλοί δημοσίευσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες εβδομάδες τις απογοητεύσεις τους σχετικά με τον χειρισμό των ακυρώσεων λόγω του COVID-19 από την TUI.

Όταν ρωτήθηκε εάν επρόκειτο να εκδώσει παρόμοια συγνώμη προς τους συνεργαζόμενους πράκτορες, εκπρόσωπος της TUI δήλωσε: “Προς το παρόν, δεσμευόμαστε να βοηθήσουμε όλους τους πελάτες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που πραγματοποίησαν κράτηση μέσω τρίτου μέρους. Αντιμετωπίζουμε πρωτοφανείς αριθμούς πελατών (προς διαχείριση) και πραγματικά εκτιμώ την υπομονή τους”.

Πρόσφατα η TUI ανακηρύχθηκε ως μια από τις χειρότερες ταξιδιωτικές εταιρείες σχετικά με τον χειρισμό επιστροφών ακύρωσης κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σε μια έρευνα από το MoneySavingExpert.com.

Η δημοσκόπηση ζήτησε από τους καταναλωτές τη βαθμολογία, τα σχόλια και τις εμπειρίες τους με τις εταιρείες λόγω προβλημάτων που προκύπτουν από τον COVID-19. Στη συνέχεια, οι εταιρείες ταξινομήθηκαν αφαιρώντας το ποσοστό των καταναλωτών που είχαν κακή εμπειρία από εκείνους που είχαν πολύ καλή εμπειρία με την εταιρεία.

Η TUI και η “αδελφή” εταιρεία της First Choice σημείωσαν -60%, αν και άλλες μεγάλες μάρκες σημείωσαν ακόμη χειρότερη βαθμολογία, συμπεριλαμβανομένων των Love Holidays, Virgin Holidays, STA Travel, lastminute.com, Holiday Extras και Teletext Holidays.

Σε μια προσπάθεια επιτάχυνσης της διαδικασίας επιστροφής χρημάτων, η TUI εισήγαγε μια νέα ενότητα επιστροφής χρημάτων τύπου self-service στον ιστότοπό της για υποβολή αίτησης επιστροφής χρημάτων, για πελάτες με ακυρωμένες διακοπές πριν από τις 11 Ιουνίου. Οι πελάτες που είχαν κλείσει διακοπές με κράτηση έως τις 31 Αυγούστου μπορούν να κάνουν δωρεάν τροποποιήσεις στις κρατήσεις τους στο διαδίκτυο έως τις 30 Ιουνίου.

Ο Flintham πρόσθεσε: “Θα θέλαμε να ζητήσουμε ειλικρινά συγνώμη από τους πελάτες μας που επηρεάστηκαν από τις καθυστερήσεις στις επιστροφές χρημάτων και το χρονικό διάστημα που απαιτείται. Ανυπομονούμε πραγματικά να μεταφέρουμε τους ανθρώπους σε διακοπές ξανά μόλις μπορέσουμε να το κάνουμε. Μπορούμε ήδη να δούμε ότι υπάρχει μεγάλη όρεξη στους πελάτες μας να ταξιδέψουν ξανά, με πολλούς να χρησιμοποιούν το κίνητρο κράτησης για διακοπές αργότερα μέσα στο έτος και το επόμενο καλοκαίρι”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024