Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αερομεταφορές

Η Βρετανία ανακοινώνει σήμερα τα μέτρα της καραντίνας για διεθνείς αφίξεις στο Ην. Βασίλειο

Τατιάνα Ρόκου - 22 Μάιος 2020, 15:30

Το μέτρο θα αρχίζει να εφαρμόζεται από τις αρχές Ιουνίου. Θα προβλέπει απομόνωση 14 ημερών για όποιον έρχεται από το εξωτερικό (ακόμη και των Βρετανών), πλην συγκεκριμένων εξαιρέσεων.


Τις λεπτομέρειες των μέτρων της καραντίνας για τις διεθνείς αφίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να ανακοινώσει αργά το απόγευμα κατά την καθημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας η υπουργός Εσωτερικών της χώρας Priti Patel.

Το μέτρο θα αρχίζει να εφαρμόζεται από τις αρχές Ιουνίου και θα προβλέπει απομόνωση 14 ημερών για όποιον έρχεται από το εξωτερικό, πλην συγκεκριμένων εξαιρέσεων. Το μέτρο θα αφορά και τους Βρετανούς που επιστρέφουν από ταξίδια.

Με το που φτάνουν επί βρετανικού εδάφους οι επισκέπτες θα πρέπει να δίνουν στοιχεία επικοινωνίας και διεύθυνση διαμονής. Η αστυνομία θα μπορεί να πραγματοποιεί τυχαίους ελέγχους στις διευθύνσεις αυτές. Όποιος εντοπίζεται να παραβιάζει την καραντίνα θα του επιβάλλεται πρόστιμο 1.000 λιρών.

Στις εξαιρέσεις δε θα περιλαμβάνονται, τουλάχιστον στην πρώτη φάση, οι αφίξεις από χώρες με λίγα κρούσματα του κορωνοϊού. Ορισμένα δημοσιεύματα επιμένουν ότι οι λεγόμενες “αεροπορικές γέφυρες” με αυτές τις χώρες θα μπορούσαν να υιοθετηθούν μέσα στον Ιούνιο ή τον Ιούλιο, καθώς οι όροι της καραντίνας θα επανεξετάζονται κάθε τρεις εβδομάδες.

Σε δηλώσεις του το πρωί στο BBC TV ο υπουργός Βόρειας Ιρλανδίας Brandon Lewis είπε ότι αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχουν σχέδια για συμφωνία αεροπορικών γεφυρών με συγκεκριμένες χώρες και ότι τα μέτρα της καραντίνας να επανεξετάζονται περίπου κάθε τρεις εβδομάδες.

Οι εξαιρέσεις από την καραντίνα που θα ισχύσουν άμεσα θα περιλαμβάνουν τις αφίξεις από την Ιρλανδία και τα βρετανικά νησιά που συνιστούν κοινή ταξιδιωτική ζώνη με το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και μια σειρά συγκεκριμένων επαγγελματιών, όπως οδηγούς φορτηγών, κυβερνητικούς αξιωματούχους, εργαζόμενους σε κρίσιμες υποδομές και γιατρούς που μετακινούνται για εργασία.

Το μέτρο έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις της τουριστικής βιομηχανίας, με τον επικεφαλής της Ryanair Michael O’Leary, μεταξύ άλλων, να έχει κάνει λόγο για “ανεφάρμοστα, ηλίθια μέτρα που θα αγνοηθούν”.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια του οργανισμού Visit Britain, η καραντίνα για τις διεθνείς αφίξεις θα προκαλέσει επιπλέον ζημιά τουλάχιστον 15 δισ. λιρών στο βρετανικό τουριστικό τομέα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top