Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Βρετανία ανακοινώνει σήμερα τα μέτρα της καραντίνας για διεθνείς αφίξεις στο Ην. Βασίλειο
Αερομεταφορές

Η Βρετανία ανακοινώνει σήμερα τα μέτρα της καραντίνας για διεθνείς αφίξεις στο Ην. Βασίλειο

Το μέτρο θα αρχίζει να εφαρμόζεται από τις αρχές Ιουνίου. Θα προβλέπει απομόνωση 14 ημερών για όποιον έρχεται από το εξωτερικό (ακόμη και των Βρετανών), πλην συγκεκριμένων εξαιρέσεων.

Τις λεπτομέρειες των μέτρων της καραντίνας για τις διεθνείς αφίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να ανακοινώσει αργά το απόγευμα κατά την καθημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας η υπουργός Εσωτερικών της χώρας Priti Patel.

Το μέτρο θα αρχίζει να εφαρμόζεται από τις αρχές Ιουνίου και θα προβλέπει απομόνωση 14 ημερών για όποιον έρχεται από το εξωτερικό, πλην συγκεκριμένων εξαιρέσεων. Το μέτρο θα αφορά και τους Βρετανούς που επιστρέφουν από ταξίδια.

Με το που φτάνουν επί βρετανικού εδάφους οι επισκέπτες θα πρέπει να δίνουν στοιχεία επικοινωνίας και διεύθυνση διαμονής. Η αστυνομία θα μπορεί να πραγματοποιεί τυχαίους ελέγχους στις διευθύνσεις αυτές. Όποιος εντοπίζεται να παραβιάζει την καραντίνα θα του επιβάλλεται πρόστιμο 1.000 λιρών.

Στις εξαιρέσεις δε θα περιλαμβάνονται, τουλάχιστον στην πρώτη φάση, οι αφίξεις από χώρες με λίγα κρούσματα του κορωνοϊού. Ορισμένα δημοσιεύματα επιμένουν ότι οι λεγόμενες “αεροπορικές γέφυρες” με αυτές τις χώρες θα μπορούσαν να υιοθετηθούν μέσα στον Ιούνιο ή τον Ιούλιο, καθώς οι όροι της καραντίνας θα επανεξετάζονται κάθε τρεις εβδομάδες.

Σε δηλώσεις του το πρωί στο BBC TV ο υπουργός Βόρειας Ιρλανδίας Brandon Lewis είπε ότι αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχουν σχέδια για συμφωνία αεροπορικών γεφυρών με συγκεκριμένες χώρες και ότι τα μέτρα της καραντίνας να επανεξετάζονται περίπου κάθε τρεις εβδομάδες.

Οι εξαιρέσεις από την καραντίνα που θα ισχύσουν άμεσα θα περιλαμβάνουν τις αφίξεις από την Ιρλανδία και τα βρετανικά νησιά που συνιστούν κοινή ταξιδιωτική ζώνη με το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και μια σειρά συγκεκριμένων επαγγελματιών, όπως οδηγούς φορτηγών, κυβερνητικούς αξιωματούχους, εργαζόμενους σε κρίσιμες υποδομές και γιατρούς που μετακινούνται για εργασία.

Το μέτρο έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις της τουριστικής βιομηχανίας, με τον επικεφαλής της Ryanair Michael O’Leary, μεταξύ άλλων, να έχει κάνει λόγο για “ανεφάρμοστα, ηλίθια μέτρα που θα αγνοηθούν“.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια του οργανισμού Visit Britain, η καραντίνα για τις διεθνείς αφίξεις θα προκαλέσει επιπλέον ζημιά τουλάχιστον 15 δισ. λιρών στο βρετανικό τουριστικό τομέα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024