Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςCar RentalsΥπέβαλε αίτηση για πτώχευση η Hertz στις ΗΠΑ και τον Καναδά
Ενοικίαση αυτοκινήτου

Υπέβαλε αίτηση για πτώχευση η Hertz στις ΗΠΑ και τον Καναδά

Η Hertz υπέβαλε αίτηση πτώχευσης στις ΗΠΑ και τον Καναδά την Παρασκευή το βράδυ, το τελευταίο θύμα της ξαφνικής οικονομικής ύφεσης που προκλήθηκε από την πανδημία Covid-19.

Η Hertz, η γνωστή εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων που λειτουργεί από το 1918, υπέβαλε αιφνιδίως αίτηση για πτώχευση χθες, Παρασκευή βράδυ, στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Κηρύσσοντας πτώχευση, η Hertz ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί ενώ θα αναδιαρθρώσει τα χρέη της, αναδύοντας μια οικονομικά πιο υγιή εταιρεία.
 
Ο αντίκτυπος του Covid-19 στη ζήτηση των ταξιδιών ήταν ξαφνικός και δραματικός, προκαλώντας απότομη μείωση των εσόδων της εταιρείας και των μελλοντικών κρατήσεων“, τονίζει η ανακοίνωση της εταιρείας. Αν και ήταν πολύ άμεση η αντίδραση της για την αντιμετώπιση της κρίσης, “παραμένει αβεβαιότητα ως προς το πότε θα επιστρέψουν τα έσοδα και πότε θα ανοίξει πλήρως η αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων”.
 
Η αίτηση αυτή είναι αναμφισβήτητα η υψηλότερη πτώχευση της κρίσης Covid-19, η οποία προκάλεσε πτώχευση σε αμερικάνικες εταιρίες όπως οι JCPenney, Neiman Marcus και J.Crew, μαζί με ορισμένες εταιρείες ενέργειας όπως η Whiting Petroleum και η Diamond Offshore Drilling. Αλλά καμία από τις εταιρείες που έχουν υποβάλει μέχρι τώρα αίτηση δεν είχε τόσο μεγάλο μερίδιο στον κλάδο τους όπως και η Hertz, η οποία μαζί με την Avis Budget (CAR) κυριαρχούν στην αυτοκινητοβιομηχανία ενοικίασης αυτοκινήτων.
 
Ολόκληρη η βιομηχανία ενοικίασης αυτοκινήτων έχει καταστραφεί από την πτώση των ταξιδιών από την πανδημία που έπληξε τον κόσμο το 2020.
 
Η κατάθεση πτώχευσης διευκρινίζουμε ότι δεν σημαίνει ότι μια εταιρεία θα σταματήσει να λειτουργεί. Πολλές εταιρείες έχουν περάσει από τη διαδικασία και συνέχισαν να καταγράφουν κέρδη ρεκόρ, όπως η αυτοκινητοβιομηχανία General Motors (GM) και πολλές από τις αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ. Αλλά αντίστοιχα και πολλές εταιρείες που έχουν υποβάλει αίτηση πτώχευσης με σκοπό να παραμείνουν σε λειτουργία δεν τα κατάφεραν.
 
Ο Hertz δήλωσε ότι η διαδικασία πτώχευσης θα της δώσει “μια πιο ισχυρή χρηματοοικονομική δομή που τοποθετεί καλύτερα την εταιρεία για το μέλλον καθώς κινείται σε μια παρατεταμένη διαδρομή και συνολική παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη“.
 
Η εταιρεία ενοικιάζει αυτοκίνητα με τα εμπορικά σήματα Hertz, Dollar, Thrifty και Firefly.
 
Η εταιρεία έχει ήδη κάνει μεγάλες περικοπές στις ΗΠΑ για να αντισταθμίσει τις απώλειές της. Έχει ενημερώσει 12.000 υπαλλήλους στη Βόρεια Αμερική ότι έχασαν τη δουλειά τους, και άλλοι 4.000 βρίσκονται σε έξοδο. Το αμερικανικό εργατικό δυναμικό της ανερχόταν σε 38.000 υπαλλήλους στις αρχές του έτους, με το ένα τέταρτο περίπου να εκπροσωπείται από συνδικάτα.
 
Οι μετοχές της Hertz (HTZ) έκλεισαν 7,5% την Παρασκευή και έχουν μειωθεί κατά 82% φέτος. Οι μετοχές σημείωσαν απότομη πτώση στις συναλλαγές μετά το μεσημέρι την Παρασκευή το βράδυ. 
 
Η εταιρεία είχε συνολικά 568.000 οχήματα και 12.400 εταιρικές εγκαταστάσεις και καταστήματα franchise παγκοσμίως στις αρχές του τρέχοντος έτους. Περίπου το ένα τρίτο αυτών των εγκαταστάσεων βρίσκονται σε αεροδρόμια.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024